Той шофирал, когато на пътя видял малко момиченце. Нещо го накарало да удари спирачките…

Той шофирал по селски път, когато видял малко момиченце. Нещо го накарало да удари спирачките...
Малката Женя извадила късмет, че точно Иван спрял да я попита какво се случва. Източник: Facebook/Ivan Razumov

В края на лятото Иван Разумов от Беларус се прибирал с колата си и всичко изглеждало както обикновено, когато изведнъж мъжът забелязал малко момиченце с куче, което тичало по натоварената магистрала.

Първоначално мъжът помислил, че родителите й работят някъде наблизо на полето и просто не забелязали детето, но въпреки това решил да спре и да я попита.

Момичето бързо установило контакт, само кучето й изръмжало срещу Иван, опитвайки се да защити стопанката.

— Как се казваш? – попитал Иван детето.

— Женя… Федорович… Владимировна — последвал неуверен отговор. Оказало се, че по това време момичето вече било преминало повече от 15 км. Момиченцето много искало сладолед, за което тръгнала към съседното село: храната вкъщи била свършила, а родителите на Женя били твърде пияни, за да се погрижат за нея.

Момичето разказало, че майка й е стресирана и трябва да поспи. „Мама пиеше, а татко пиеше с мама“, казало момичето.

„Дълго време тичам… Краката ме болят… И ръката… Паднах“, разказало на Иван измършавяло момиченце, показвайки счупената си ръка. Потресен от видяното, мъжът й дал вода, повикал полиция и социалните служби, които веднага откарали Жени в болница.

Женя Владимировна
Източник: Facebook/Ivan Razumov

Когато отишли ​​в дома на момичето, за да разговарят с родителите му, социалните работници били изумени.

Нямало дори с кого да говорят – майката била намерена да спи на пода, а бащата – да спи на масата. И двамата били толкова пияни, че не реагирали по никакъв начин на присъствието на непознати в дома имим.

В болницата момичето се възстановило много бързо. Женя била много жизнена, весела и любознателна. Иван продължил да се интересува от съдбата й. През лятото той посетил Женя в болницата.

— Чаках те — трогателно казало момичето.

Иван признал, че е готов да осинови Женя, когато майка й и баща й бъдат лишени от родителски права: „Готов съм да го направя точно сега. Просто трябва да обсъдя този въпрос със семейството си.“

Женя и Иван
Източник: Facebook/Ivan Razumov

Що се отнася до родителите на Женя, те наистина били лишени от родителски права и то не за първи път. Същото било навремето и по отношение на синовете им, най-малкият от които беше вече на 18 години.

Ако не беше Иван, историята на малката Женя най-вероятно щяла да се превърне в трагедия. Най-фрапиращото е, че за няколко часа от хиляда коли, които минали, нито една не спряла до детето.

Нима безразличието днес е толкова рапространено сред хората?

Advertisement