76-годишна баба всеки ден преминава по 24 км, за да докара внука си инвалид на училище

76-годишна баба всеки ден преминава по 24 км, за да докара внука си инвалид на училище

Всички знаем, че любовта е тази, която тласка човек към героични дела. И това не е само в холивудските филми. Любовта прави и невъзможното. А когато става въпрос за собствените му деца, човек наистина няма спирка.

76-годишната  Ши Юйинг от провинция Гуанси, Китай, вече четири години, всеки ден води своя внук Цзян Хаовен, който е с увреждания,  на училище през планинската пътека. Ежедневното й ходене и връщане до училището се равняват на 24 км!

Момчето не може да се движи самостоятелно. Той страда от детска церебрална парализа и редица мозъчни заболявания, които засягат движението и координацията. Той се нуждае от постоянни грижи.

Ши казва, че е бил диагностициран с болестта на двегодишна възраст. Родителите му се опитали да го лекуват, но нямало резултат, освен че натрупали огромни дългове.

Баща му работи в друг град, а майка му се омъжила за друг, когато дететео било на 4 години. Затова винаги с него е баба му, която първоначално го карала на колело, докато през юли 2017 г. местните власти даряват инвалидна количка на семейството.

Всеки ден тя го води на училището и после го взима. Жената го прави и в дъжд, и в пек.

Вярата във внука, това й дава сила! Тя е уверена, че Хаовен ще успее, въпреки тежкото заболяване, той е умно момче. Той е особено силен в математиката и паметта му учудва мнозина!

Вярно е, че всяка година става все по-трудно за бабата да преодолее този път до училище и обратно. Тя обаче не е готова да се предаде: „Докато имам сили, ще го бутам напред!“

Ши искрено вярва и се надява, че може да намери добро училище за хора с увреждания, в което да изпрати внука си. Междувременно тя не губи надежда и продължава сама да се бори за неговото бъдеще!

Прекланяме се пред волята на тази силна жена!

Advertisement