24-годишен младеж направи страхотна игра в „Стани богат“, стигна рекордна сума!

24-годишен младеж направи страхотна игра в
Скрийншот: БТВ, "Стани богат"

24-годишният Искрен Лилов се представи страхотно в „Стани богат“ и стигна до въпрос 20 000 лева! За първи път някой отваря въпрос за такава сума през новия сезон.

Още с визитката си младежът впечатли: въпреки крехката си възраст, той е завършил висше образование в Амстердам, водел е лекции в областта на маркетинга, а освен това е издал и собствена книга с разкази. 

След като във вчерашното предаване Искрен отвори въпрос за 1500 лева, показвайки знания по география, спорт и етимологията на думите, днес момчето продължи да впечатлява с широката си ерудиция.

На въпроса от 2000 лева момчето без замисляне отговори, че зад името Абел Маконен Тесфайе се крие певецът Уикенд.

„Момчето е само на 24 години“, не спираше да се удивлява Ники Кънчев. 

Последва въпрос за 3000 лева, който бе сериозно предизвикателство. А именно – „Върхо кой зеленчук кметът на Ню Йорк налага забрана в опит да спре мафиотската фамилия Морело през 30-те години на XX век?“ Опциите бяха зеле, артишок, краставица и царевица.

Тук Искрен използва жокер обади се на приятел, но след като негова приятелка не успя да помогне, момчето избра да използва помощта на баща си, който бе с него в студиото. Бащата използва чудесна логика, че артишокът е изконен италиански зеленчук. И именно това се оказа верният отговор!

Искрен се справи неочаквано лесно и на препятствието за 5000 лева, след като без колебание отговори, че „апаратът на Голджи“ се намира в клетките. Тук младежът благодари на учителката си по биология, която му е предала знанията си.

Страхотен бе въпросът за 10 000 лева – „Чий паметник се издига в периода 1971-91 г. на мястото, където е днешната Статуя на Света София?“

След използван жокер 50 на 50 Искрен заложи на Владимир Ленин, вместо на хан Аспарух. За да стигне до сериозната сума от 20 000 лева.

Въпросът за нея гласеше: „Кое класическо произведение на изкуството е най-голямото по размери?“ Възможните отговори бяха „Герника“, „Сътворението на Адам“, „Нощна стража“ и „Раждането на Венера“.

След пространно разсъждение Искрен стигна до извода, че верният отговор трябва да е „Сътворението на Адам“. Тук баща му се хвана за главата, защото може би знаеше, че всъщност правилният отговор е „Герника“.

Въпреки че не даде верен отговор и си тръгна със само 5 хиляди лева, Искрен спечели овациите на публиката. Знаещи младежи като него са истинска радост за всички.

Advertisement