Ветеринарната лекарка, загинала в потопа край Царево, се е опитвала да спаси две кучета

Ветеринарната лекарка, загинала в потопа край Царево, се е опитвала да спаси две кучета

Водната стихия по Южното Черноморие отне живота на четирима души, a 8 септември бе обявен за ден на национален траур.

Сред загиналите са съдийката от Районния съд в Царево Мария Москова и нейната дъщеря – ветеринарната лекарка Даниела Йорданова. Колата на двете жени е била отнесена от водата, докато са преминавали през мост.

Според непотвърдена информация двете са отивали към ветеринарната клиника, за да спасят намиращите се там две кучета. 

Ветеринарната клиника е в ниската част на града, точно там където водата нанесе най-много поражения.

Д-р Йорданова е била изключително лъчезарен и добър човек, винаг усмихнат, който е обичал работата си и животните. Много хора, които са почивали в курорта, са използвали услугите й и са възхитени от отдадеността й и любовта й към питомците.

Това се потвърждава и от действията на двете с майка й в критичната ситуация – в момент, в който повечето хора навярно биха се погрижили за собствената си безопасност, двете жени са тръгнали да спасяват кучетата.

Oсвен за пациентите в клиниката си, младата докторка се е грижела и за уличните кучета из курортния град. Всеки ден приготвяла храна и хранела бездомните  четириноги.

Мнозина българи, които са познавали д-р Даниела Йорданова, изразиха съжалението си.

В „Тази сутрин“ по Бтв се включи журналистът и поет Димитър Кенаров, който заяви, че д-р Йорданова е била прекрасен ветеринар и се е отнесла много добре към него и болното му куче. „Тя беше прекрасна жена и загубата е огромна“, каза Кенаров. „За съжаление, най-добрите от нас винаги си заминават първи“, добави той

Журналистът Ива Дойчинова пък написа във фейсбук:

„Това прекрасно момиче – д-р Даниела Йорданова е ветеринарката на Царево. Имахме среща с нея това лято по повод Прим. Препоръчаха ни я като много добър лекар и човек. Такава е, такава беше. Според кмета на Царево Георги Лапчев – това е четвъртото тяло, изплувало в морето. Джипът, в който са пътували с майка й, съдия Мария Москова, е бил отнесен от приливната вълна в дерето и после в морето. Страдам с цяло Царево, страдам за жертвите, очите на това момиче още ме гледат. Моля се да няма повече.“

Advertisement