Стопанин отчаяно защитил кучето си от два нападнали го питбула (видео)

Стопанин отчаяно защитил кучето си от два нападнали го питбула (видео)

Мъж спокойно се разхождал по улицата с кучето си. Когато внезапно 2 разярени питбула нападнали кучето му.

Стопанинът не можел да направи нищо повече в настоящата ситуация, освен да легне върху домашния си любимец, за да го предпази от атаката.

Бруталното нападение над куче е заснето от камера за видеонаблюдение в Мелтън, Австралия. В резултат на атаката собственикът и кучето са получили леки наранявания.

В една февруарска нощ Райън Темпани бил на нощна разходка с кучето си на име Бакстър. Внезапно две улични кучета нападнали седемгодишния му домашен любимец.

„Вървях с домашния си любимец от къщата на родителите ми до моята, когато две кучета, явно питбули, изтичаха зад близката кола и нападнаха кучето ми. Започнах да викам за помощ, но в първия момент инстинктивно паднах на земята да покрия Бакстър със себе си“, коментира Райън.

„Ситуацията беше шокираща. След схватката прегледах Бакстър. Той спря да диша за 15-20 секунди. Беше в състояние на шок. Но скоро а) започна да диша отново. Всичко можеше да е беше много по-лошо, ако не беше помощта на местните жители. Бих искал да изразя искрената си благодарност на групата от хора, които не останаха безучастни и оказаха помощ“, казва Райън.

Само си представете каква безгранична любов трябва да имате към вашия домашен любимец, за да се решите на тази постъпка, преодолявайки страха и рискувайки живота си.

„За съжаление има безотговорни собственици на кучета, които разхождат домашните си любимци без каишка. Нямам нищо против кучетата, но имам нещо против такива собственици. Ако разхождате домашен любимец, трябва да носите пълна отговорност за това“, коментира Райън.

Райън заслужава само уважение! Такъв трябва да бъде всеки стопанин на куче! Кучето е приятел на човека, а приятелите не се изоставят в беда!

Advertisement