Подигравали се на това бебе, че е родено с бяла коса, но само го вижте днес:

Подигравали се на това бебе, че е родено с бяла коса, но само го вижте днес:

Когато бебето Ред се родило през 2012 г., майка му и баща му, Патриша и Дейл Уилямс, били невероятно щастливи. В същото време те знаели, че тяхното съкровище е по-различно от повечето бебета, които са виждали.

Косата на детето била бяла като сняг и той изглеждал възхитително, неописуемо. Въпреки това, когато стана на два месеца, те забелязали, че очите му постоянно се въртят настрани.

Притеснени, че нещо не е наред, те потърсили в гугъл симптомите му и били почти сигурни, че Ред има албинизъм.

момче-албинос

Първото нещо, което направили, било да си уговорят среща с оптометрист и генетични специалисти, за да помогнат с официалната диагноза. И скоро станало официално: момчето имало окулокутанен албинизъм тип едно (OCA1) – състояние, което засяга 1 на 17 000 души в световен мащаб.

Раждането

Когато Ред се родил, болничният персонал бил развълнуван от вида му и всички искали да видят бебето с бялата коса.

Патриша вярвала, че с течение на времето косата му ще стане по-тъмна , но сега, когато той бил диагностициран с албинизъм, майката била наясно, че бялата му коса и сините му очи, които понякога блестяли в червено при определени светлини, са там, за да останат.

А през 2018 г., Патриша и Дейл посрещнали на бял свят у сина си Рокуел, който се родил със същото състояние като по-големия си брат.

За съжаление и Ред, и Рокуел преживели трудни времена в детската градина и в училище, защото техните връстници се подигравали на външния им вид. По-големият им брат Гейдж, който нямал албинизъм, ги защитавал, но все пак тормозът бил налице.

Патриша направила всичко по силите си да научи децата си да приемат външния си вид и да се научат да се обичат такива, каквито са, но тогава се случило нещо, което ги смутило.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patricia Williams (@snagdip)

Някой използвал снимка на Рокуел, която Патриша споделила в социалните си медии, и я превърнал в меме. Родителите поискали то да бъде изтрито, но вече било споделено в целия интернет.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patricia Williams (@snagdip)

Осъзнавайки, че не могат да направят нищо, те решили да игнорират инцидента и да не го оставят да повлияе на живота им. Вместо това те станали активисти, които искат да повишат осведомеността за албинизма.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patricia Williams (@snagdip)

След като Патриша спечелила много последователи в социалните си медии заради снимката на Рокуел, която станала вирусна, тя получила много въпроси за синовете си и тогава осъзнала, че има много хора, които знаят малко за албинизма.

А междувременно Ред претърпял очна операция за коригиране на страбизма си и се преместил от частно училище за слепи деца в обществено.

Операцията била брилянтно решение за семейството, тъй като помогнала много на Ред. Те избраха операция пред това да носи превръзки за очи, защото не искали той да привлича допълнително внимание и с това да намалят тормоза.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patricia Williams (@snagdip)

На 28 април 2023 г. Патриша споделила клип на Рокуел от празник на неговото училище, в което всички трябвало да бъдат облечени като в уестърн филм. Този път малкото момче било посрещнато с много любов и признателност в социалните медии, за разлика от времената, когато бил наричано с обидни думи.

И двете деца сега са много щастливи и живеят прекрасен живот.

Advertisement