След операцията тя се погледнала в огледалото и заплакала. Ето как изглежда сега:

След операцията тя се погледнала в огледалото и заплакала. Ето как изглежда сега:

Когато тази жена погледнала лицето си за първи път след операцията, тя не повярвала на очите си и веднага започнала да плаче… Но това не е изненадващо, защото повече от 20 години лицето й изглеждало, меко казано, непредставително.

След като 51-годишната Наталия от Русия легнала на операционната маса, тя най-накрая се отървала от проблема, който й пречел да живее нормално в продължение на много десетилетия.

Историята на заболяването на Наталия започва на 17-годишна възраст, когато има лошия навик да стиска пъпките си! Стигнало се дотам, че тя се занимавала с това ден и нощ. 

Минало време, но навикът останал и в резултат на това на лицето на Наталия се появили толкова големи неоплазми, че било просто невъзможно да се скрият.

жена с неоплазми по лицето

Уви, ринофимата (б.р.  кожно заболяване, при което носът се уголемява, зачервява и придобива крушовидна форма) далеч не било единственото нещо, което тревожело Наталия. Тя донесла със себе си куп комплекси, заради които жената дори не можела да излезе. Така че не е изненадващо, че никога не е имала семейство или деца.

Заради необичайната си болест и куп комплекси жената започнала да преяжда, в резултат на което получила затлъстяване и диабет.

Всичко това довело жената до така наречената „точка на кипене“, след което тя решила да предприеме отчаяна стъпка и да се яви в телевизионното предаване „Срамувам се от тялото си“ („Я стесняюсь своего тела“).

Жената се появила в програмата с доста приличен „букет от проблеми“, като експертите й поставили само едно условие – тя трябвало да отслабне.

За това искане имало две причини:

– Да се види желанието на Наталия за промяна
– Без загуба на тегло всяка операция би била много рискована.

И като се има предвид, че Наталия била изправена пред най-мощната анестезия, отслабването било просто жизненоважно.

жена с образувания по носа

Специалистите по предаването чули много трогателни думи от тази 51-годишна жена. Тя споделила, че просто не може да живее така, че от време на време иска да се затвори в дома си и да не излиза никъде.

Проокраднали се и тъжни думи за семейството и детето, които на 51 години нямала заради болестта си.

Така започнала промяната на Наталия.

Само за шест месеца тя успяла да свали необходимия минимум и отиде на първата си консултация преди операцията. На нея тя получила отговори на всичките си въпроси и започнала с нетърпение да чака промяната си.

След няколко дни жената преминала всички тестове и пристигнала в болницата, където й предстояло да получи новото си лице.

Тази стъпка и самата операция били невероятно трудни сами по себе си, така че страхът и самото притеснение разтревожили не само Наталия, но и сестра й, която дошла да я подкрепи.

По някое време и двете се разплакали, но пък, предвид всичко изброено по-горе, това било съвсем очаквано.

Самата операция се оказала много по-трудна от планираното, но лекарите преодолели всички трудности, премахвайки всички неоплазми по лицето на пациента.

Когато жената се събудила, сестра й вече седяла пред нея и буквално хлипала от щастие. Вижте снимката по-долу и ще видите сами колко различна е станала Наталия.

В последното си гостуване в предаването пък се вижда финалния резултат.

Когато Наталия разговаряла със специалиста на предаването  през цялото това време тя едва сдържало сълзите си.Тя просто не можела да повярва, че всичко това се случва с нея, случва се тук и сега!

Колко дълго чакала този момент, колко болници и лекари обиколила, но всички  й отказвали помощ.

операция промяна

Да, Наталия има още много работа, защото това е сложна операция и шевовете, останали след нея, ще заздравяват и ще стягат още много месеци.

Пожелаваме й й възстановяването да мине възможно най-бързо и тя да успее да сбъдне следващата част от мечтата си – да създаде семейство.

Advertisement