Молитви към Свети Антоний: за децата, за семейството и за болните

Молитви към Свети Антоний: за децата, за семейството и за болните

Преподобният Антоний, велик подвижник, основател на отшелничеството и баща на монашеството, получил името Великий от светата Църква. На него се молим да ни дари със смирение, избавление от страстите, демонични атаки, укрепване на вярата и подвижничеството, телесно здраве (той имал удивително здраве до смъртта си, въпреки аскетичните си подвизи).

Молитва за болните към Свети Антоний

Свети Антоний, ти винаги си помагал на онези, които с надежда са се обръщали към теб за помощ; Много Те моля за един болен човек, който ми е толкова скъп.
Моля Те да измолиш за него (нея) дара на изцелението или облекчаване на страданията му (й), така че той (тя) да има силата да ги принесе в жертва на Бога в единство с Исус Разпнатия.
Ти, който през земния си живот винаги си бил приятел на страдащите и с любов си вършил чудеса за тях, не ни оставяй без грижите си, утеши сърцата ни и ни помогни да понасяме телесните и душевните си страдания така, че да заслужим вечен живот. Амин.

Молитва за семейството към Свети Антоний

О, Свети Антоний, благослови ни и защити семейството ми; дръж го обединено в любов, помогни му във всичките му нужди и избави всяко зло от него.  Благослови мен и съпруга ми (съпругата ми) и се погрижи винаги да имаме работа и всичко необходимо за достоен живот и отглеждане на децата, които Господ ни е дал.
Благослови нашите деца; пази ги винаги здрави и склонни към добри дела, помагай им в учението и не ги оставяй да загубят вярата и чистотата на живота сред многото изкушения. Направи ни способни винаги да разбираме децата си, да ги ръководим с дума и пример. Нека винаги се стремят към красиви идеали и да могат да осъществят в живота си своята човешка съдба и християнско призвание. Амин. 

Молитва за децата към Свети Антоний

О, Боже, Създателю и Пазител на хората и всичко съществено, любящо добротата и непорочността, благослови нашите деца, чиято чистота, невинност и чар ти поверяваме. Съхрани добротата в тях, дай на всеки от тях грижовната любов и надеждното ръководство на родителите им, помагай им да растат във вяра и мъдрост, пази душата и тялото им от всяко зло.
О, Свети Антоний, подкрепи нашата молитва, бъди винаги до нас и с всички деца и ни подкрепяй с твоето покровителство. Амин.

Молитва, която се чете при различни нужди

Помни, Свети Антоний, че винаги си помагал на всеки, който те моли в нуждите му и си го утешавал. Воден от голяма надежда, аз се обръщам и към Теб, който имаш толкова големи заслуги пред Господа.
Не отхвърляй молитвата ми, но направи така, че по твоето ходатайство тя да стигне до Божия Престол.
Побързай да ми помогнеш в моята скръб и нужда и измоли за мен милостта, за която горещо моля, само и само да е за доброто на моята душа. (Тук можете да споменете това, което искате като молитвена молба)
Благослови работата ми и семейството ми, пази ни от болести и всичко, което застрашава душата и тялото. Помогни ни да останем твърди във вярата и да продължим в любовта към Бог. Амин. 

Молитва пред лика на свети Антоний

О, Свети Антоний, идвам при теб с нуждата си. Твоята доброта е пълна със състрадание, ти утешаваш всеки, който прибягва до теб. Бъди мой ходатай пред Бога, помоли Милосърдния Отец от мое име и измоли за мен милостта, от която толкова се нуждая …
Знам колко слаба е моята вяра, но Твоята вяра е направила чудеса и като проповядваше, Ти събуди вяра в сърцата на много хора. Съживи вярата ми, направи я по-силна и по-чиста.
Ти, който живееш евангелски, помогни ми да направя живота си по-християнски, за да стана достоен син на Небесния Отец.
О, Свети Антоний, побързай да помогнеш на моята слабост, защити душата и тялото ми от болести и опасности, помогни ми винаги да се доверявам на Бога, особено по време на изпитания и нещастия. Благослови работата ми, семейството ми, моли се за нас за доброта към бедните и страдащите.
О, мой защитник, възнагради ме за доверието, което винаги съм възлагал на твоето ходатайство пред Бога. Амин.

Advertisement