Сладък слон заспива бързо, щом любимият му човек му запее (видео)

Сладък слон заспива бързо, щом любимият му човек му запее (видео)
Източник: Elephant News/YouTube

Връзката между хората и техните любимци от животинския свят е феномен, който надхвърля всички очаквания.

Въпреки че кучетата и котките са обичайните спътници, за които се сещаме, интернет отвори очите ни за необикновените взаимоотношения, които хората споделят с различни животни.

Слоновете, известни със своята интелигентност и най-големия мозък сред всички сухоземни животни, също могат да изграждат пълноценни връзки с хората. 

Тези величествени същества живеят в семейни групи, като социалният им живот по своята сложност се доближава до този на хората.

Те скърбят, когато член на тяхната група е наранен или убит, а майките слонове яростно защитават малките си. Сложната социална структура на слоновете е свидетелство за тяхната интелигентност.

Те живеят в големи групи, като мъжките и женските се събират само за чифтосване и кратки социални взаимодействия. Женските слонове остават заедно цял живот, отглеждайки малките си колективно.

Групата се ръководи от най-старата женска, която използва своя богат житейски опит, за да напътства групата, да ги води до храна и да ги учи на техники за отглеждане на малките.

Една такава връзка, която надхвърля видовете, е тази между Лек и Фаа Май.
Лек е жена от Тайланд, а Фаа Май е азиатски слон.

Те прекарват цялото си време заедно в природния парк за слонове в Чианг Май, Тайланд, където уникалното им приятелство е заснето на видео.

Видеото показва дълбокото приятелство между Лек и Фаа Май. На кадрите се вижда как Лек а седи с Фаа Май, нежно галейки врата и ушите й – ясен знак на привързаност.

Докато видеото напредва, успокояващата мелодия на приспивна песен, изпята от Лек, изпълва въздуха.

Приспивната песен на Лек, съчетана с нежните й ласки, изглежда има успокояващ ефект върху слоницата Фаа Май.

Гледката на Лек, която пее и бърше с кърпа животното, помагайки й да се унесе в сън, е повече от трогателна.

Връзката между жената и слоницата изглежда почти на духовно ниво.

Докато Лек продължава песента си, гласът й отеква натрапчиво в тихия парк, Фаа Май започва да затваря очи, явно се наслаждавайки на приспивната песен и звука на гласа на приятелката си.

Лек използва малка кърпа, за да изчетка нежно лицето на Фаа Май, жест, а слонът сякаш се успокоява от гъделичкането. Въпреки твърдата си кожа, слоновете са чувствителни същества.

Нежното докосване на Лек действа подобно на разтриването на корема при нас и е доказателство за доверието и привързаността между тях.

Връзката, която споделят, е наистина вълшебна.

Това стоплящо сърцето видео на уникалното приятелство на Лек и Фаа Май е красиво напомняне за дълбоките връзки, които могат да се образуват между хората и животните. То е свидетелство за силата на любовта и добротата, надхвърлящи границите на видовете.

Advertisement