Шейх ал Карни: Всеки проблем с жена може да бъде разрешен за 5 минути!

Шейх ал-Карни: Всеки проблем с жена може да бъде разрешен за 5 минути!
Източник: Unsplash/Toa Heftiba

Хубаво е всеки любящ мъж да прочете и най-важното да осмисли тези златни думи!

Не е тайна, че мъжете и жените гледат на света по различен начин и виждат отношенията си по различен начин. Понякога тези възгледи са толкова несъвместими, че в отношенията започват разногласия и кавги.

Известният мюсюлмански проповедник, учен и писател Аид ал Карни в едно от интервютата си споделил личния си опит за това как трябва да се разрешават конфликтите в семейния живот.

Това ще ви отнеме не повече от 5 минути и ще можете да запазите уважение един към друг и дори да се сближите.

„Ако изведнъж възникнат разногласия със съпругата ви, не трябва да повишавате тон, да я сплашвате или да казвате, че тя греши. Всяка жена трябва да говори открито – така че нека го направи. При това не трябва да гледате компютъра или телевизора.

Най-доброто, което можете да направите като мъж, е да капитулирате пред жена си. Наведете глава и слушайте смирено. Най-важното е да мълчите. Независимо дали сте прави или не.

Кажете й, че е напълно права и че се покайвате пред Всевишния. Обещайте, че това никога няма да се повтори. Кажете й, че я молите за прошка, че сте направили грешка – вие сами не знаете какво сте открили. И че много се разкайвате…

Жената винаги е емоционална, тя се управлява от чувства. И като правило тя е по-мила, по-топла и по-милосърдна от мъжа. Една жена се грижи за болните и близките, когато самата тя е болна.

Една жена носи детето си, храни го, като го държи на гърдите си. Тя дава топлина на съпруга си. Грижи се и се тревожи. Затова капитулирайте пред жена си и дори не се опитвайте да й противоречите!“

Advertisement