Сестра ми неочаквано ми се обади и ми каза да си разменим апартаментите

жена с телефон
Източник: Pixabay

Здравейте. Искам да ви разкажа за проблема, която възникна със сестра ми. Днес с нея имаме сложна, експлозивна връзка.

В детството бяхме приятелки, когато и двете се оженихме, започнахме да общуваме по-рядко – всяка има свое семейство, свои задължения.

Татко почина преди четири години, а миналатагодина почина мама.
С Вероника продадохме апартамента на майка ми и разделихме парите поравно. Олег и аз имахме някои спестявания и купихме хубав апартамент, като му направихме със скъп ремонт.

Сестра ми и съпругът й купиха едностаен апартамент, а преди това, като Олег и мен, живееха под наем няколко години.

Съпругът ми и аз си взехме кученце дакел и заживяхме щастливо. Досега. Скоро се оказа, че сестра ми е хвърлила око на нашия апартамент: преди шест месеца тя ми се обади и ми предложи да разменим жилищата си.

Вероника ми каза, че те имат две деца от различен пол и им е тясно в едностаен апартамент, докато на мен, мъжа ми и дакела ни стига едностаен.

Отначало си помислих, че това е лоша шега, но когато Вероника заговори за същото за втори и трети път, разбрах, че това се е превърнало в някаква мания за нея – да не иска да тегли заем, да пести пари и да се угрижва финансово, тя и съпругът й искат да решат жилищния си проблем за наша сметка.

Нямах представа, че сестра ми е способна на такава наглост: тя вярва, че тъй като съпругът ми и аз сме без деца, можем да си позволим замяната.

Не исках да се карам със сестра ми, опитах се да й обясня, че имаме Олива, нашия дакел, който също има нужда от пространство и не сме казвали, че ше живеем без деца цял живот – просто не искаме да бързаме още. Може да имаме бебе по-късно.

Като разбрах, че вежливите ми обяснения не стигат до Вероника, ми кипна и й се развиках – казах, че с натиска и арогантността си няма да постигне нищо, а само ще си развали отношенията с мен.

Сестра ми се обиди, въпреки че аз трябваше да се обидя заради нейното нагло поведение.

Сега Вероника и аз не общуваме – сестра ми се е изолирала обидена, аз също не искам да се помиряваме.

Тази ситуация се отрази на отношенията ми със съпруга ми: съпругът ми беше нетърпелив да проведе сериозен разговор със съпруга на сестра ми – той вярваше, че Костадин е този, който е предизвикал нещата, принуждавайки Вероника да ме притисне с размяната на апартаментите.

Ненапразно казват, че имотните дрязги могат да развалят всякакви семейни отношения.

Advertisement