Ето какво ще стане, ако ядете по 2 банана на ден

банан

Бананите са едни от най-калоричните плодове, поради което често виждаме препоръки да се ограничим в употребата им. Огромен плюс на бананите за нас е, че са налични през цялата година и стабилно ниската цена. Но възможно ли е да се ядат 2-3 банана на ден и какво ще се случи, ако направите това?

На тези въпроси отговаря лекарката от САЩ Лусия Гарсия.

Експертът е сигурна, че бананът е един от най-здравословните плодове. Има умерена сладост и съдържа много основни хранителни вещества за тялото.

Д-р Гарсия твърди, че бананите са с ниско съдържание на калории (в сравнение с много други храни). Един средно голям банан тежи около 100 грама и съдържа около 80 калории.

„Яденето на 2-3 банана на ден няма да ви направи пълни“, казва лекарката.

Бананите ще ви подарят щастие

Освен това бананите съдържат триптофан, който при поглъщане се превръща в серотонин. Серотонинът помага за естественото регулиране на настроението и може да накара хората да се чувстват спокойни и щастливи. Ето защо бананите се наричат ​​„плодове на щастието“.

Бананите са известни с високото си съдържание на калий, което има положителен ефект върху осигуряването и възстановяването на енергия.

„2-3 банана могат да осигурят достатъчно енергия за 2 часа енергични упражнения. Не е изненадващо, че много известни спортисти предпочитат банани “, заключава лекарката.

Advertisement
Фейсбук коментари