Семейството, в което децата не ходят на училище, а учат сред природата

Семейството, в което децата не ходят на училище, а учат сред природата

Домашното образование е много щекотлива тема. В света има както фенове на тази система, така и такива, които са против нея. Но докато някои спорят за това, други вече напълно я прилагат в живота си.

Днес в svobodnazona.com ще ви разкажем за едно семейство, в което децата не посещават училище, а учат сред природата.

момче-с-кенгуру

Семейната двойка Ейми и Стив Сейл имат четири деца. Родителите са решили, че обикновеното училище оказва прекалено голям натиск върху децата им и ги ограничава в много отношения.

Най-големият син в семейството завършил традиционно училище, а дъщеря им Ебони трябвало да премине на домашно обучение на 13-годишна възраст. Подобно решение не било лесно за родителите, тъй като всички наоколо не приемали идеята им сериозно. Обществото също оказвало голямо влияние, понеже малко хора възприемали тази форма на обучение.

момче-държи-риба

Но майката решила, че трябва да направи всичко, за да улесни живота на семейството си. В социалните мрежи тя намерила група, в която родители на деца, обучавани вкъщи, споделяли своя опит.

Системата се състои в това, че детето само избира какво ще учи, а самият процес се случва не у дома, а сред природата.

Малката Ебони в училище била много срамежливо и затворено момиче, но в „естественото обучение“ се променила до неузнаваемост! Тя станала много общителна и приказлива. Заедно с Ебони взели от обикновеното училище и другите две деца.

семейство-сред-природата

Тогава семейството напуснало САЩ, заминавайки за Австралия, и започнало да живее в дом на колела, изследвайки кътчетата на новата страна.

Така всеки успял да се запознае с местната флора и фауна, родителите се радвали да се занимават с математика с децата си, да изчисляват горивото и да обсъждат проблемите на семейния бюджет, а също така научили децата си да избират безопасни места за плуване, риболов и да задълбочават знанията си по география.

Ейми и Стив са сигурни, че такова обучение е много по-ефективно и полезно, отколкото да седите в класна стая на чин.

Advertisement
Фейсбук коментари