Последните думи на това момиче, преди да загине заради катастрофа, разплакаха света

Последните думи на това момиче, преди да загине заради катастрофа, разплакаха света
Източник: Pixabay

„Отидох на парти и си спомних думите ти – не пийте алкохол! Цяла вечер пих сок. Ти каза, че се гордееш с мен и наистина го чувствах така. Ти каза, че не бива човек да шофира пиян. Въпреки че приятелите ми винаги правеха обратното. Ти беше права, както винаги.

Когато купонът свърши, никой не го интересуваше дали е пил или не. Спокойно тръгнах към колата си, уверена, че правя всичко както трябва.

„Човекът, който причини катастрофата, беше много пиян“ – чух тези думи от един полицай. Но сякаш не го приех на сериозно: около мен имаше локва кръв… моята кръв! Мамо, опитвам се да направя всичко, за да не заплачеш!

„Това момиче ще умре“, крещяха лекарите.

Някакъв тип решил да пие и да кара с пълна скорост и в крайна сметка ще умра аз! Мамо, не мога да предам какво чувствам в този момент: сякаш стотици ножове ме режат. Трябва ли да умра само защото някой е решил да кара пиян?

Мамо, моля те, не ме съжалявай. Кажи на сестра ми да не плаче и на татко да остане силен. Летя към небето. Оттам ще се грижа за вас.

Може би никой не го е учил този човек да не кара пиян. Но ти ме научи – и беше правилно.

Мамо, чувствам, че дишането ми отслабва. Отчаяна съм. Това са последните минути от живота ми: Искам да си близо. Искам да държа ръката ти, докато не си отида!

Искам да ти кажа, че много те обичам. Сбогом, мамо!“

Докато това момиче умирало, журналист, свидетел на инцидента, записал предсмъртните й думи. Скоро той започнал кампания срещу шофирането в нетрезво състояние.

Направете всичко, за да накарате хората да обърнат сериозно внимание на този проблем. Това момиче е само едно от хилядите хора, които умират всяка година в автомобилни катастрофи.

Advertisement