Реална история, която ще ви убеди в силата на молитвата

Реална Малко момиче влезе в църквата, прекръсти се и отиде до олтара...история, която ще ви убеди в силата на молитвата
Източник: Pexels

В операционната беше тихо и светло в очакване на анестезиолога. Татяна, известна местна художничка, лежеше на операционната маса и шепнеше молитва, която случайно намерила във вестника.

Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име, да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята…

Докторът до нея я чул и започнал да повтаря след нея. „Амин“ – казали заедно.

Татяна била толкова погълната от молитвата, че не забелязала как дошъл анестезиологът, който внимателно я инжектирал във вената. Всичко веднага започнало да се променя, приятна розова светлина сякаш се спуснала върху нея и я покрила с топлината си. Тя заспала.

Операцията продължила два часа. Когато Татяна отворила очи, видяла до себе си лекарката, която извършила операцията. Тя се усмихнала и казала:

Всичко е наред с Божията помощ. Събудете се и скоро ще ви отведат в стаята.

— Благодаря ви, докторе — казала Татяна. – Слава Богу, че всичко приключи добре. Вярваща ли сте?

– Ами как да кажа – отвърнала тя, – не съм много вярваща, но не съм и атеистка.

– Аз изобщо не вярвах до днес, дори не мога да кажа защо. Сигурно съм била заета през цялото време.

– Но знаете  основната молитва наизуст…

– Намерих в в един вестник и в научих. Колко полезна ми беше днес, прочетох и усетих нечие необичайно присъствие до себе си. Толкова е хубаво!

Скоро Татяна била отведена в отделението. Оттогава тя не се разделя с молитвата, а след изписването от болницата отишла в църква и се покръстила.

Тази история ми напомни друга, много подобна. 

…Едно момиченце трябвало да бъде оперирано. Лекарят й казал преди да я постави на операционната маса:

– Преди да те излекуваме, ще те приспим.

Момичето го погледнало и усмихнато казало:

– Ако ме приспите, първо трябва да се помоля.

Тя коленичила до масата и казала:

– Лягам, Господи, и Те моля да спасиш душата ми. Но ако трябва да умра, преди да се събудя, тогава Те моля, Господи, вземи душата ми при Тебе.

Молитвата и самото момиченце шокирали лекаря. След това той ми каза, че тази вечер самият той се е молил за първи път от тридесет години!

Нека добрата животворна молитва да ни стопли всички в живота, да ни пази от грях и нещастия и да бъдем благодарни на нашия Господ за всичко, което е направил и прави за всеки от нас, независимо дали вярваме в Него или не. Бог обича всички хора и призовава към покаяние.

Advertisement