Погледнете пръстите си: ще се учудите колко разкриват пръстовите отпечатъци за вас

Погледнете пръстите си: ще се учудите колко разкриват пръстовите отпечатъци за вас

Вашите пръстови отпечатъци са не само уникални и неподражаеми, те могат да разкажат много за вашия характер и интелектуален потенциал!

Пръстовите отпечатъци се изучават от специална наука – дерматоглификата. Първоначално се използва за изясняване на психологическия портрет на престъпника.

И така, вземете пръстови отпечатъци сами: оставете отпечатъци от всичките си 10 пръста върху бял лист хартия. Или можете просто внимателно да разгледате всеки пръст – както ви е по-удобно.
В

Всички отпечатъци са индивидуални, но типологично се разделят на 3 категории: дъги, примки и спирали.

Обикновено човек има 2 или дори 3 вида отпечатъци, рядко – 1.

Запишете на лист какво сте получили.

Повече „Вълни“

пръстови отпечатъци тип вълни

„Вълните“ са най-често срещаният модел в нашите географски ширини. Такива хора обикновено имат спокоен характер, сговорчив характер и уравновесена психика.

Лесно се разбират с хората, но не са „душата на компанията“, поддържат гладки отношения с приятели и колеги и са по-семейно ориентирани. Сред притежателите на „вълни” като преобладаващ модел има повече хора, които са избрали професия в сферата на услугите: фризьор, гримьор, личен асистент, сладкар, цветар, илюстратор, интериорен дизайнер.

Нюанси:

Ако имате вълни на показалците си, вие сте много общителни и непринудени.

Ако имате повече „вълни“ на дясната си ръка, отколкото на лявата, вие сте много избухлив, но лесно прощавате обиди. Съответно и обратното: преобладаването на „вълните“ от лявата ръка предполага, че не сте склонни да се обиждате за дреболии, но ако ви обидят, няма да е лесно да дадете прошка.

„Вълните“ на палците показват, че винаги настоявате на своето и понякога дори не слушате чужди аргументи. Ако сте сигурни, че сте прави, вие сте непоклатими.

„Вълните“ на показалците показват прекомерна емоционалност и уязвимост по природа.

Ако на показалците ви има „вълни“, вие сте много отговорен и всеотдаен човек. Никога няма да оставите приятел в беда и ще направите всичко, за да изпълните задачата. За всеки шеф такъв служител е съкровище!

Повече „Примки“

пръстови отпечатъци тип примки

Моделът е по-често срещан в Централна Европа. Това са доста отворени, самоуверени и ориентирани към кариера хора, за които саморазвитието и себеизразяването са важни, дори ако това не носи конкретни материални ползи.

Преобладаването на този модел на върховете на пръстите показва развита интелигентност и склонност към умствена работа.

Хората с „примки“ на отпечатъците често реализират амбициозни проекти; те са тези, които поемат рискове, когато участват в стартиране или дори организират такива.

Те по-често от останалите отварят собствен бизнес, започват като стажанти и утъпкват своя път до генерални директори. Това са много енергични, ефективни, креативни хора, за които казват, че „Земята се върти около тях“.

Нюанси:

Ако „примките“ са разположени на показалците ви, вие сте идеален отборен играч. Не горите от желание да станете лидер, но общувате прекрасно с колеги, приятели и роднини.

„Примките“ на средните пръсти показват силна зависимост от мнението на другите. Дори и да не го показвате външно, дълбоко в себе си се притеснявате какво ще си помислят колегите ви за новата ви рокля и какво ще каже майка ви, когато й кажете, че повишението не се е случило.

„Примките“ на безименния и малкия пръст показват добро здраве: изненадващо статистиката показва, че макар доста да боледуват в в детството, такива хора порастват и вече не се разболяват от почти нищо сериозно.

Ако има повече от 8 „примки“, обичате да мечтаете и да фантазирате. За такива хора казват, че „са с глава в облаците“ или в по-тежки случаи „не са от този свят“. Именно тези с подчертано предимство на примки стават писатели на научна фантастика по-често от останалите!

Повече „спирали“

пръстови отпечатъци тип спирали

Колкото повече „спирали“ има на пръстите ви, толкова по-висок е потенциалът на мозъка ви. Учените наричат ​​10 „спирали“ „печата на гения“, тъй като такъв модел е изключително рядък и почти винаги се среща сред учени, блестящи изобретатели и откриватели.

Преобладаването на „спирали“ показва силно развито логическо мислене, способност за анализ и добри езикови и математически способности.

Такива хора лесно научават няколко езика, в зряла възраст могат радикално да променят професията си, след като са усвоили нещо фундаментално ново, да емигрират няколко пъти, да намерят по-интересна работа или – точно обратното – да посветят целия си живот на някакъв вид научно изследване.

Единственото, към което са почти безразлични, е материалното богатство.

Нюанси:

„Спиралите“ на палците показват желание за доминиране. Такъв човек не е в състояние да работи в пълно подчинение, той се нуждае от пространство за индивидуални проекти, внимание към неговите идеи. Рутината е най-тежкото наказание за него.

Ако „спиралите“ са разположени на всички пръсти, с изключение на палците, говорим за изключително психологически нестабилен човек. За такива хора казват „от любовта до омразата има една стъпка“; такива хора могат радикално да променят позицията си за няколко минути, след като се появят нови аргументи или факти.

„Спиралите“ на показалците показват, че човек може да поеме сто неща наведнъж и често доста успешно. Но другата страна на монетата е, че на такива хора им е трудно да се концентрират. За да работят успешно, те се нуждаят от ясен дневен режим и организация на процеса.

„Спиралите“ на малките пръсти говорят за нерешителността и вътрешната изолация на човека. Такива хора са недоверчиви, рядко се сближават с някого и предпочитат да прекарват времето си сами. Но ако някой успее да спечели доверието им, няма да намерите по-верен приятел.

Advertisement