Историята на мъжа, станал интернет-татко на милиони деца по света

Историята на мъжа, станал интернет-татко на милиони деца по света
Кадър: Youtube

Американецът Роб Кени е необикновен човек. Той е станал интернет баща на много деца по света. Всичко започнало, когато Кенил реши да създаде канал в YouTube с прости инструкции за деца, които растат без баща. Каналът се казва: „Татко, как да направя това?“

Във видеата Роб разказва за това как можете да отпушите мивка, да изгладите риза, да смените гума, да измайсторите рафт и дори да се обръснете и да завържете вратовръзка.

Когато Робърт Кени стартирал своя канал в YouTube на 1 април, той искал да прави простички видеоклипове, в които да обяснява важните неща, които един баща трябва да обясни на своите деца. Последното, което 55-годишният Кени очаквал, било да стане интернет сензация, събирайки близо 2 милиона последователи или нови „деца“ само за няколко кратки седмици.

„Към тази сутрин току-що наследих 1,6 милиона деца“, казва Кени в едно от видеата. -Нямах представа, че „Татко, как да направя това?“ ще бъде толкова популярен и не знам как се случи.“

Вдъхновен от всички въпроси за „възрастни“, които получил от дъщеря си, 28-годишната Кристина, Кени започнал да прави видеоклипове, които да сподели с децата си и един ден с внуците си, казва той.

„Дъщеря ми и аз говорим през цялото време за порастването и какво да правим, така че й казах за идеята си и тя каза: „Татко, това би било страхотно“, спомня си той.

Кени започнал с ритуали за посвещаване, от които порасналите му деца, Кристина и Кайл, на 25, или внуци може да се нуждаят, като например как да се обръснат и как да завържат вратовръзка, и след това преминал към общи домакински задължения, като например как да отпуши мивка, как да поправите тоалетна чиния и много други.

Кени знае, че интернет е пълен с подобни видеоклипове с уроци, но той влага сърцето и душата си в работата си.

„Едно от нещата е добротата. Опитах се да бъда добър и любящ“, споделя той и добавя. че в интернет „няма алгоритъм за доброта“.

В края на всяко видео Роб, като истински любящ баща, винаги добавя важни думи за всяко дете: „Гордея се с теб!“.

„Ставам емоционален… Публикувах видео и просто казах „Гордея се с теб, обичам те, Бог да те благослови“, а след това прочетох в някои от коментарите, че има хора, които никога не са чували такива думи по техен адрес, че някой се гордее с тях“, спомня си Кени.

Особено внимание заслужават коментарите, в които хората му благодарят и споделят своите истории:

„Боже, молех някого толкова много пъти да научи синовете ми на тези неща, докато ги отглеждах сама!! Благодаря ти“.

„Като млад човек, чийто баща с увреждане не може да преподава много неща, очаквам с нетърпение вашите видеоклипове. Оценявам вашата мисия.“

„Ще се разплача, ако кажеш „Гордея се с теб“ в края на видеото.“

Кени е женен от 29 години. Според него изграждането на силно и подкрепящо семейство винаги е било негова цел, след като е бил изоставен от собствения си баща, когато е бил тийнейджър.

„Оттогава съм твърдо решен да не правя това със собствените си деца. Бракът и възпитанието на децата са трудни, но трябва да ги преодолееш и това винаги е била моята цел“, казва той.

Advertisement