Не се купува жилище, не се сменя работата. С какви поверия е свързана високосната 2024?

Не се купува жилище, не се сменя работата. С какви поверия е свързана високосната 2024?
Изображение от vecstock on Freepik

Новата 2024 година е високосна и с нея са свързани много суеверия и страхове. Може ли да се женим? Можем ли да си купим жилище и да правим ремонти? Отговаряме на най-задаваните въпроси.

Кога са въвели високосната година

Още в древността учените забелязали, че астрономическата година продължава 365 дни и 6 часа. В продължение на 4 години допълнителните часове се превърнали в допълнителни дни и в резултат на това календарът започнал да изостава от променящите се сезони. Гай Юлий Цезар решава да изравни хронологията.

Нещастията през високосни години

През високосните години наистина са се случили много нещастия. Вижте само тези години:

1204 г. – кръстоносците превземат и опустошават Константинопол;
1400 г. – втората по големина чумна епидемия в Европа;
1912 г. – потъването на Титаник;
1976 г. – земетресение в Таншан в Китай – загиват над 242 хиляди души;
2020 – епидемия от коронавирус.

Какво не трябва да се прави на високосна година: знаци и суеверия

Според общоприетото вярване не можете да сменяте работата си през високосна година, в противен случай няма да останете на новото място.

Същото важи и за бизнеса. Факт е, че такива години се считат за неуспешни за всякакви начинания и период на стагнация и затова се препоръчва през тях да се въздържаме от промени.

Ако не следвате съветите на суеверието, можете да фалирате, да обеднеете и да се провалите. Но този „ефект“ се отнася само за тези, които вярват в него. Останалите могат спокойно да приемат по-добри предложения и да подобрят живота си през 2024 ????

И най-важното е, че не можете да казвате на никого, освен на близките си, за плановете си за предстоящата високосна година, в противен случай те няма да се сбъднат.

Може ли да се женим?

Да, съвсем спокойно можете. Но за тези, които искат да започнат романтична връзка за забавление и без сериозни планове за бъдещето, е по-добре да не правят това. Според астролозите това ще доведе до ужасни последици: проблеми, предателство, болка и сълзи.

Възможно ли е започване на ремонт, строителство на къща и преместване?

Смята се, че годината не е подходяща за купуване на жилище. Ремонтът през високосна година също не се препоръчва, защото промените в дома променят живота ви.

А и за това се харчат както пари, така и усилия, така че след извършване на ремонта през високосна година може да имате проблеми с финансите. Въпреки това, тези, които са преживели ремонти, знаят, че подобни последствия могат да чакат не само в „специална“ година, но и във всяка друга ????

Накрая помнете, че вие ​​сами създавате съдбата си и само вие й влияете. А суеверията са си суеверия. Кой знае, може би 2024 ще бъде най-добрата високосна година за вас.

Advertisement