Не мога да забравя как се отнесоха близките ми с мен и не искам да общувам с тях

Не мога да забравя как се отнесоха близките ми с мен и не искам да общувам с тях
Изображение от Freepik

Преди пет години се омъжих за мъжа, когото обичам. Нямаше къде да живеем, а аз вече бях бременна, така че трябваше да живея в апартамента на родителите си. По-голямата ми сестра също живееше с нас. Тя не беше омъжена и обвиняваше мен за това.

Един вид не трябвало да се женя преди нея. Тя и майка ми твърдо вярват, че сега никой няма да се ожени за сестра им.

Отношенията в нашето семейство бяха много обтегнати. Освен това родителите ми смятаха, че съм ги засрамила пред всички други роднини и приятели, като съм родила дете четири месеца след сватбата.

Когато се роди синът ни, отношенията ни не се подобриха. Точно обратното. Сестра ми започна да говори за факта, че не спи достатъчно, а после трябва да работи цял ден.

Майка ми пък обвиняваше мъжа ми, че отделя малко време на сина си, въпреки е той беше на работа почти денонощно, за да ни осигури всичко необходимо.

Само баща ми обичаше внука си и прекарваше цялото си свободно време с него.

Благодаря му за това, защото понякога и аз исках да си почина. Освен това цялата домакинска работа беше върху мен.

Идвайки след работа, всички очакваха да видят луксозна вечеря и изчистена къща, но никой не се интересуваше, че имам малко дете, което се нуждае от голямо внимание.

Скоро започнаха скандали с майка ми и сестра ми и всеки дори започна да си готви сам. Но стана още по-лошо.

Тогава мъжът ми предложи да живее при майка му, но предупреди, че и там ще има проблеми, тъй като характерът на свекървата не е близо до идеала. Но все пак се съгласих, защото просто исках да избягам от тази лудница.

И в началото всичко беше наред. Но тогава свекърва ми започна да ме нарежда: или готвя лошо и синът й не яде достатъчно, или отглеждам детето погрешно. И започнаха конфликти. Трябваше да живеем така почти две години. Не искахме да наемаме апартамент; спестявахме за собствено жилище.

Сега живеем отделно от всички наши роднини. На практика не общувам със семейството си, просто съм уморена от тези скандали.

И отново аз съм лошата, защото не искам да общувам с тях. Сестра ми най-накрая се омъжи. И се промени много, за моя изненада. Сега тя иска да подобри отношенията си с мен, за да покаже на съпруга си и семейството му, че имаме нормално семейство.

Родителите ми започнаха да ме молят да доведа внука си, който изведнъж, без видима причина, стана толкова любим и желан за тях.

Но не мога да забравя как се отнасяха с мен съвсем доскоро.

Advertisement