Хората се опитали да помогнат на измръзналото куче. Когато открили, че то крие нещо под себе си

Хората се опитали да помогнат на измръзналото куче. Когато открили, че то крие нещо под себе си

За какво си мислите, когато чуете думата „Сибир“? Някои си представят буйна зеленина, гори и голямо разнообразие от диви животни.

Повечето хора обаче ще се сетят за изключително суровата зима, много сняг и труден терен. В Сибир през зимата температурата често пада до -40 – 50 градуса.

Всеки здравомислещ възрастен разбира, че не трябва да оставяте дете на открито при тези климатични условия, но точно това се случило в една невероятна история, която се случи в Алтайския край, Русия.

Майка оставила двегодишния си син на верандата на къщата, когато температурата навън паднала под минус 20 градуса.

Нямало шанс детето да оцелее през нощта и тогава в тази история се появил неочакван герой, който действал като истински ангел-пазител.

Кучето, което живеело в къщата, където момчето било оставено на верандата, очевидно осъзнало, че детето е в голяма опасност.

Кучето покрило бебето с тялото си, а козината и топлината на тялото му помогнали да го стопли и да оцелее в студа цели два дни.

Минали два дни, преди съседите, които забелязали кучето да лежи покрито със сняг на верандата, да дойдат в къщата, за да се уверят, че всичко е наред. Когато открили дете под козината на кучето, веднага осъзнали сериозността на ситуацията.

Въпреки героичните усилия на четириногия спасител, момченцето било в остра хипотермия и в много лошо общо състояние.

Както съобщава англоезичният вестник The Siberian Times, детето оцеляло по чудо и успяло да се възстанови напълно от случилото се с него в болницата.

Жителите на квартал Локтевски нарекли кучето „герой“ и „спасител“.

Майката на детето, която ще бъде подведена под отговорност, я грози затвор и лишаване от родителски права. Тя се появила 4 дни след като съседи открили детето, пише The Siberian Times.

Ако кучето не беше проявило такава невероятна грижа към детето, тази история щеше да има съвсем различен край. Отново и отново кучетата ни доказват своята преданост и готовност да преминат през всичко, за да защитят нас, хората.

Advertisement