Молитва към Дева Мария, която се чете на Въведение Богородично

Молитва-към-Дева-Мария

На 21 ноември Българската православна църква отбелязва един много важен църковен празник – Въведение Богородично. На този ден е важно да се четат молитви, посветени на Дева Мария.

История и смисъл на празника

За да разберете какви молитви и защо трябва да четете на този ден, е важно да се обърнете към историята и значението на празника. Тя се основава на евангелската история за това как родителите на Дева Мария, Йоаким и Анна, я предават в Йерусалимския храм, за да служи на Бога.

Те не можели да имат деца, затова се молеха на Бога за помощ. На Йоаким и Анна се явил ангел и казал, че ще им даде дете, ако дадат момичето да служи на Господа в храма. Така станало всичко.

Това е важен момент в евангелската история, защото започва нов крайъгълен камък в живота на едно момиче, което още преди раждането е било предопределено да доведе Спасителя на този свят.

Молитва към Дева Мария на Въведение Богородично

На този ден е важно да се четат молитви, посветени на Дева Мария. Можете да четете молитви пред всяка от иконите на Дева Мария.

„Чуй ме, Майко Застъпнице, призовавам Ре в този ден. Чуй моите молитви към Теб, приеми моите думи, непорочна Дево. Защити мен и семейството ми от нещастия и неприятности. Не ме отхвърляй, търсещия Твоята помощ, и не отхвърляй мен грешния, Царице Небесна! В болести, трудове и нещастия не се отдалечавай от мен и ме покрий с Твоя покров. Спаси нас грешните от видими и невидими врагове, от вражда и загуба на вяра. Дай ми надежда и любов, укрепи вярата ми в труден час. Амин“.

Не се страхувайте да помолите Божията майка за помощ, ако попаднете в трудна ситуация. В този ден тя ще помогне на всички, които имат нужда от нея.

Advertisement