Плащам на майка ми да гледа собствения си внук. Това нормално ли е?

Плащам на майка ми да гледа собствения си внук. Това нормално ли е
Изображение от Freepik

Людмила е принудена да дава пари на майка си, защото тя отказва да гледа детето безплатно. Но дъщерята няма избор – със съпруга си е разведена и няма на кого да остави сина си.

Нашата героиня изобщо не е очаквала това от собствената си майка. Когато в семейството се появи дете, бабите го обожават, събуждат се най-топлите им чувства и самите те с удоволствие се дават да го кърмят. А тази баба се изявява като детегледачка.

Ето и признанието на самата Людмила:

„Пиша това и ми се плаче. От собствената ми майка не го очаквах. Тя заяви в прав текст, че иска да получава пари за да гледа моето дете, нейният внук.

Когато бях бременна, тя не показа, че няма нужда от детето, държеше се нормално, дори дойде няколко пъти на консултация с мен.

Но после животът ми не потръгна, трябваше да се разделя със съпруга си. Добре е, че имам собствен апартамент, живея отделно със сина си, иначе не знам как ще се разбираме заедно под един покрив с майка ми. А свекърва ми живее далеч, в друг град, но поне помага малко финансово.

Аз работя, детето ми вече ходи на детска градина. Трябва да печеля пари, мъжът няма да ги донесе в къщата, защото той просто не съществува и затова не мога да седя вкъщи.

Наскоро ме изпратиха в командировка, казах на майка ми за това, тя отново вирна носа си и посочи конкретна сума за тези 3 дни, когато ще бъде със сина ми. (с пране, готвене и т.н.)

Бях шокирана, естествено! Но нямах избор – плащам за нейните услуги. И не знам какво да правя в такава ситуация.

Да продължа да плащате? Да се скарам с майка ми и да наема бавачка? Все още имам доверие в мама.

Или може би някой ще си помисли, че ненужно се стресирам и сега много баби искат пари, за да се грижат за внуците си? Бих искала да чуя вашето мнение“.

Вие какво бихте направили на мястото на Людмила?

Advertisement