Феновете гневни на „Аз обичам България“ и викането в ефир, думата „тулумба“ предизвика лют спор

Феновете гневни на

Липсата на смелост сред телевизиите, както и кризата за идеи, кара лидерите в рейтинга да залагат на „претоплени“ предавания с нова визия.

Такъв е примерът със завърналото се предаване „Аз обичам България“  по БТВ – шоу по холандски лиценз, в което два отбора играят различни игри, в които водеща е патриотичната линия.

Родолюбивото предаване се излъчваше дълги години в ефира на Нова и се радваше на голяма подкрепа от зрителите. Тогава водеща бе Евелина Павлова, а капитани на отборите бяха певецът Юлиян Константинов и режисьорът Андрей Слабаков.

Рестартът по БТВ обаче не може да се каже, че бе посрещнато радушно от аудиторията. Напротив, в страницата на шоуто преобладават негативните коментари.

Първата видима разлика в новото издание на „Аз обичам България“ е, че отборите са много по-малобройни – до капитаните Сашо Кадиев и Камен Алипиев – Кедъра има само по двама участници.

Попфолк изпълнителите Галена и Азис, които съставляваха единият отбор отнасят доста критики във фейсбук. Критиките са, че дори и в подобно предаване не се е минало без представители на лекия жанр. 

На доста от зрителите пресилените викове в студиото са им дошли в повече. Факт, че в опит да предизвикат усещане, че се случва нещо наистина вълнуващо и забавно участниците наистина вдигаха голям шум и се стигаше до невъобразимо надвикване.

„Спрете да се надвиквате и се изслушвайте“, призовават потребители в интернет.

„Как можахте да съсипете едно от най-хубавите български предавания?“ и „Това какво общо има с обичта към България?“ са част от другите критики по адрес на завърналото се шоу.

Толумба или тулумба?

Любипитен момент породи една от игрите, в които отборите трябваше да казват буква по буква как се изписват дадени думи.

Голям спор се завъртя около думата „тулумба“ – оказа се, че за изненада на мнозина, и най-вече на Кедъра, който беше абсолютно убеден, че се пише „толумба“, то сиропираното изделие всъщност е „тулумба“. 

„Всичкое  проверено в БАН“, уведоми го водещата Алекс Сърчаджиева и го призова да не губи време в излишни спорове.

От БТВ определено трябва да помислят ще променят ли нещо в патриотичното предаване, защото пилотното издание определено не се радва на ласкави оценки от страна на публиката.

Има призиви дори да спрат това мъчение и да върнат “Кой да знае” с Христо Пъдев и Милица Гладнишка.

А какво е вашето мнение?

Advertisement