Украинка показа костюма си за конкурса „Мис Вселена“. Красотата му изумява!

Украинка показа костюма си за конкурса

Домакин на 70-ия юбилеен конкурс Мис Вселена 2021 е Израел. За първи път страната е домакин на шоуто, специалната платформа за събитието, наречена „Арена на Вселената“, е доставена от Португалия.

Според прогнозите на организаторите конкурсът ще бъде гледан от около 600 милиона зрители от 170 държави. Състезателката от Украйна Анна Неплях  е подготвила много оригинален костюм в национален стил за дефилето. Вижте ексклузивната му визия.

Колориятният и ярък тоалет символизира оригиналността и в същото време единството на регионите на Украйна. Върху полата дизайнерите поставили рамка с двадесет и пет обръча, върху които са бродирани модели, характерни за всеки регион, включително Донбас и Крим.

А оригиналната яка, подобна на ореол, символизира украинската кърпа за ръце, която е побрала целия национален колорит. Тя, както цялото облекло, е украсена с цветя, възпяти в народното творчество, от които моми са плели венци в стари времена.

Костюмът се нарича „Бродираният код на Украйна“ и в производството му са участвали повече от дузина майстори.

Интересното решение за корсет от естествена лоза, според авторите, не е нищо повече от почит към традиционния занаят. Между другото, за да ходи лесно по модния подиум в него, Анна ще се нуждае от много умения, защото този костюм тежи повече от петнадесет килограма.

Advertisement
Фейсбук коментари