Помните ли Сю Елън от „Далас“? Наскоро Линда Грей претърпя голяма трагедия

Линда Грей от сериала
Източник: Youtube/Topcelebs

Линда Грей, която изигра легендарната роля на Сю Елън Юинг в хитовия сериал „Далас“, имаше живот, изпълнен с вълнения и редица препятствия.

Ние няма да забравим Сю Елън, своенравната жена на емблематичния магнат Джей Ар.

Спомняйки си детството си в Кълвър Сити, Калифорния, Линда Грей разказва как възможността да се мотае с приятелите си из снимачните студия е задействала нещо в нея, което я е накарало да се влюби в актьорството.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Баща й, когото тя описва като доста студен човек, винаги е подкрепял кариерата й. Майка й била тежка алкохоличка, така че Линда и сестра й трябвало да се грижат за дома дълго време.

„Не падаше пияна, никога не е крещяла“, пише Линда в книгата си. „Тя не беше зла – просто беше омотана, в собствения си свят, забравяше да купи храна, така че аз започнах да готвя. Сестра ми и аз не я харесвахме.“

Линда се омъжва за първия си и единствен съпруг, с когото се разделя през 1983 г., фотографа Едуард Лий Трашър, когато е на 21. Те имат две деца заедно и въпреки че тя се радвала да бъде майка, съпругът й бил този, който стоял на пътя на актьорската й кариера.

Въпреки че участва в много реклами, на Линда й отнело доста време, за да събере смелост да посещава уроци по актьорско майсторство.

През 1967 г. на Линда са платени 25 долара, за да бъде двойник на Ан Банкрофт в постера на филма „Абсолвентът“, без да знае, че години по-късно, или по-точно през 2001 г., тя ще изиграе г-жа Робинсън в нова версия на „Абсолвентът“.

След като играе малки роли, Линда най-накрая получава ролята, която беляза кариерата й, тази на Сю Елън Юинг. Тя се появява в общо 308 епизода на Далас и играе заедно с Лари Хагман и Патрик Дъфи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Говорейки за отношенията си с Хагман, Линда казва пред списание Chat Live: „Той беше лошият голям брат, който никога не съм имала. Той винаги правеше нещо нередно според мен – пиеше твърде много или каквото и да е, и аз го укорявах, той обичаше това, обичаше да прави нещо, само за да ме подлуди.“

Всъщност, когато Линда била уволнена за кратко от сериала, защото поискала по-високо заплащане, Хагман бил този, който поискал тя да се върне.

За легендарното си представяне в Далас, Линда получи множество награди, включително две награди „Златен глобус“ за най-добра актриса – драма в телевизионен сериал, както и награда „Еми“ за главна актриса.

Синът й Джеф Трашър тръгва по нейните стъпки и работи като режисьор. За съжаление той бил диагностициран с левкемия и починал през 2020 г.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Gray (@lindagray_)

Линда била съсипана. Тя трудно понесла загубата. Наскоро тя отдаде почит на Джеф, като написа: „Празнувам живота на моя син Джеф. Той беше най-милото, най-забавното, най-сладкото човешко същество… той донесе на света такава любов и беше обичан от всички! Нека пътуването му бъде вълшебно.“

Много съжаляваме за нейната загуба. Линда прави всичко възможно да продължи живота си без своя син. Тя е на 82 години и изглежда невероятно красива както винаги.

Advertisement