Естествена красота и чар. Това е първата Мис България 1967 г.

Естествена красота и чар. Това е първата Мис България 1967 г.

Живеем във време, в което стандартите за красота са се променили драстично.

Днес отвсякъде – в социалните мрежи, в сайтовете, по тв каналите и билбордовете –  ни „бомбардират“ жени с напомпани устни, силикон гърдите, изкуствени мигли, ектеншъни и каквото се сетите още, като това вече се приема за нещо нормално.

В конкурсите за красота, територия, която доскоро беше забранена за жени с пластични корекции, също вече не е прецедент короната да вземе момиче, което се е подлагало на „подобрения“. По света пък вече дори не е новина, ако миска стане жена, която съвсем доскоро е била… мъж.

Да, за жалост, в съвремието, в което започва да властва изкуственият интелект, всичко естествено става все по-ретроградно.

Сега ще се върнем във времето, когато жените разчитаха само на даровете на природата. 

Годината е 1967 и за първи път се провежда първият конкурс Мис България през соца. Короната отива при Бранимира Антонова – чаровно момиче, учещо в държавното хореографско училище, което омайва и жури, и публика.

Бранимира Антонова
Бранимира Антонова в „Мъже в командировка“.

И макар след това властта да забранява подобни „буржоазни влияния“ като конкурсите за красота, то младата красавица вече е направила впечатление и получава покана да се снима в киното.

Следва успешна кариера, като Бранимира се снима в над 20 филма, тв новели и телевизионни театри. Заслужават да се споменат участията й във филми като „Мъже в командировка“, „Процесът“ и „Бягство в Ропотамо“.

Интересното е, че удивителната красота на Бранимира бе оценена и в дигиталната ера. Преди 10 г. нейна снимка бе публикувана в световноизвестния сайт 9GAG, а черно-бялата й фотография предизвика възхищението от българскаъа хубост на потребителите от цял свят.

Ние пък се надяваме, че отново ще настъпи моментът, когато естествената красота ще се завърне на мода. 

Advertisement