Днес е специален ден! Идва невиждан звездопад, как да използваме енергията му:

падаща-звезда
Източник: Pixabay

Днес, 17 ноември, метеорният поток, наречен Леонидите, набира максимална сила. Специалисти разказват защо е уникален в астрономическо и астрологично отношение.

Днес може да се нарече не просто ден на силата, но и най-благоприятният ден на ноември. Много от това, което сте планирали да направите, най-вероятно ще се сбъдне.

Какво представлява звездопадът Леониди

Днес този поток ще бъде максимално активен. Това означава, че до 20 метеора ще „паднат“ от небето. Това е много малко в сравнение с други звездопади, но Леонидите имат доста висока яркост. Яркостта се обяснява с изключително високата скорост на потока – частиците ще навлизат в земната атмосфера със скорост над 70 километра в секунда.

Източникът на потока е кометата Tempel-Tuttle, чиито фрагменти просто пламват в нощното небе през този период. Последното приближаване на кометата до Земята е през 1998 г. Следващият път това ще се случи през 2031 г. Пиковият зенит може да бъде измерен в хиляди метеори на час.

Енергията на 17 ноември

Астролозите смятат, че 17 ноември ще бъде доста важен ден от енергийна гледна точка. Първо, днес Меркурий преминава в знака Стрелец. Второ, луната е в добро настроение. Третата причина да чакаме чудо е максималният звездопад.

Радиантът на потока, тоест мястото, откъдето идват частиците на кометата, е областта на съзвездието Лъв. Според експертите днес мнозина от нас ще мислят повече за себе си, отколкото за другите. В това няма нищо лошо, тъй като това ще бъде идеалният ден за работа. Опитайте се да работите колкото е възможно повече и не отлагайте важните неща за по-късно.

Днес можете както да започнете, така и да завършите някои проекти. Основното е да не правите това, което не трябва или не искате.  Продължавай да работите и да се опитвате да бъдете по-добри. Късметът ще бъде на ваша страна.

Възможно е в този ден да имате нужда от повече енергия и сила, затова е добре да избягвате дейности, които ви лишават от енергия. Нека този четвъртък бъде за вас ден на победи и добри новини.

Advertisement
Фейсбук коментари