Ако видите тези знаци около дома си, бързо се обадете на полицията

През последното десетилетие кражбите с взлом зачестиха, особено в страните в Източна Европа. Това важи особено за големите градове.

Експертите са уверени, че в този случай нарастването на престъпността се дължи на бързото развитие на технологиите в много области и публичната достъпност на лична информация, която хората доброволно споделят в социалните мрежи.

За да предотвратите кражба, трябва да разпознаете навреме, че апартаментът е под наблюдение. За целта е важно да знаете как действат крадците, преди да извършат престъпление. И така, ето 5 знака, които могат да показват, че вашият дом е обект на прицел.

За да маркират апартамент, крадците използват своя условна система от символи. Всяка банда има свои собствени.

Това могат да бъдат безсмислени надписи, стикери, рисунки, оставени върху вратите, както и стените до тях, пощенските кутии, стълбите. Ето как наблюдателите маркират апартаменти, подавайки сигнали на крадците. Всеки символ има специфично обозначение.

АНДИ:
Преди малко исках да проверя кондицията на Евгени Йотов. Направих му така (показва два пръста) и го питах: „Колко пръста виждаш“. Йотов вика: „Един“. Викам: „Как един, бе?“, той вика: „Ми така. Пие ми се две не виждам“.

За съжаление не е възможно да разберете какво означава конкретен символ. Затова е важно да се обърне внимание и на най-малките детайли. Обърнете внимание за наличието на:

знаци, нарисувани с маркер, тебешир или пръст. Това могат да бъдат „драскулки“, геометрични фигури, думи, написани на чужд език, тирета и кръстове, вълнообразни линии и др.;
стикери или надписи върху пощенската кутия;
изронила се вар близо до входната врата;
надписи или цифри, надраскани на стената близо до входната ви врата.

При откриването им се препоръчва незабавно да се отстранят. Премахнете стикерите, изтрийте надписите.

Advertisement