Дъщеря ми реши да ражда на 19г. Гаджето й не работи, а ние трябва да им осигурим всичко

Дъщеря ми реши да ражда на 19г. Гаджето й не работи, а ние трябва да купим количката и леглото
Изображение от Freepik

Моята приятелка Арина е няколко години по-голяма от мен. Наскоро тя навърши 40 години.

Едно време работехме заедно, тя винаги ми помагаше. Когато се роди дъщеря ми, Арина, като по-опитна, винаги ми даваше добри съвети, съветваше ме какво да правя, как да спестя пари, при кои лекари да ходя.

Самата Арина има две дъщери, най-голямата вече е на 19, а най-малката е на 10 години.

Голямото момиченце се казва Елизабет и доскоро родителите й нямаха проблеми с нея. Лиза се учеше добре, влезе в университет.

В университета момичето срещна любовта си – нейния съученик Мишо. Арина и съпругът й харесаха момчето. Макар и да не е от нашия град, той е мил и весел и по всичко си личи, че е от добро семейство. 

След като излизаха за кратко време, младите хора решиха да заживеят заедно и избраха апартамента на родителите на Лизи като жилище. Това вече разтревожи Арина и мъжа й.

Къде бързат да живеят заедно? И двамата са на 19 години, има още време, още повече, че би било хубаво първо да завършат университета и да си намерят работа.

Семейството на Арина живее в тристаен апартамент. Всяка от дъщерите има своя стая, защото разликата във възрастта им е голяма и интересите на момичетата са напълно различни.

Въпреки че стаите са самостоятелни, те са малки, стените не са шумоизолирани. Не е ясно как ще се настанят две семейства, още повече че в апартамента живее малко дете.

След като Лиза и Мишо заживяха заедно, събитията започнаха да се развиват още по-бързо. Само няколко месеца по-късно стана ясно, че момичето е бременно.

Лиза беше възхитена от новината за бебето и веднага започна да планира сватбата.

Нито един от бъдещите съпрузи не работеше, но това ни най-малко не повлия на исканията им относно сватбата. Ресторантът, който избраха, не беше евтин, поканиха много гости, а Лиза си намери и доста скъпа рокля.

Беше трудно да се откаже на момичето, щом родителите й започваха да й се карат, тя веднага се хващаше за корема и се оплакваше, че  я боли…

Сватбата им беше чудесна, но се наложи да изтеглят пари назаем за нея. Арина мислеше, че бъдещият баща ще вземе сериозно новия си статус и ще започне да си търси работа.

Можеше да учи задочно, но трябваше да осигури семейството си. Оказа се, че само Арина мисли за това. Лиза и Мишо изобщо нямат намерение да се хващат на работа.

Родителите на Мишо подариха на младоженците кола и двамата си се возят безгрижно из града с нея, без да им пука за нищо.

За да има с какво да напълнят колата, родителите на Мишо му пращат по няколкостотин лева на месец, въпреки че младите харчат тези пари за максимум една седмица.

През останалото време младото семейство е изцяло издържано от Арина и нейния съпруг.

Въпреки вече увеличените разходи и многото пари за сватбата, Лиза не се опитва да пести пари.

Сега тя исква от родителите си количка и креватче. Момичето е избрало много скъпи модели, а когато се опитат да й възразят, обвинява майка си и баща си, че жалят пари за бъдещия си внук.

Младите хора успяха да си направят дете, но не искат да мислят как да го осигурят. Арина и съпругът й получават средна заплата.

Включването на Лиза в попълването на бюджета е много важно. Родителите вярват, че момичето ще получи диплома, ще си намери работа и ще се издържа само, но се нещата се оказаха съвсем различни.

Advertisement