Жените, които раждат с цезарово сечение, са героини! Ето защо:

Жените, които раждат с цезарово сечение, са героини! Ето защо
Източник: Pexels/ Rafael Henrique

Раждането винаги е усилие, страх, невероятна болка и радост едновременно. Жените наистина героично преминават през цялото това страдание, за да дадат на света нов живот.

Но повечето хора имат стереотип, че има „истинско раждане“, тоест естествено, вагинално, и „лека версия“, тоест цезарово сечение, при което бебето просто се изважда от разрез в корема , и жената не трябва да се напряга.

Искаме да разсеем тази дезинформация. В края на краищата раждането с цезарово сечение е невероятно трудно и жените, които раждат по този начин, трябва да бъдат уважавани и възхищавани за тяхната смелост. И ето защо.

1. Това е истинска операция, на която мъжът едва ли ще може да присъства

Ако по време на нормално раждане вашият съпруг може да ви подкрепя, да ви хване за ръка и да бъде наблизо през цялото време, то преди цезарово сечение жената остава сама.

Седнала на операционната маса, тя наблюдава суетата на медицински сестри и лекари, които често не й обръщат внимание. Липсва й подкрепа и комфорт и често се чувства уплашена и сама. И всичко, което й дава сили в този момент, е голямата й любов към бебето.

2. Тези жени не могат веднага да знаят дали раждането е било успешно

Цезаровото сечение е медицинска необходимост, често причинена от усложнения по време на бременност. Вълнението се засилва и от факта, че жената е под упойка по време на операцията.

Това означава, че тя няма да може веднага да разбере дали раждането е било успешно и няма да може да държи бебето си на ръце веднага след раждането му. Но тези майки са много силни и се борят със страха си, защото знаят, че така ще е по-добре за детето им.

3. Цезаровото сечение е истинска операция, с разрези, рани и шевове

По време на цезарово сечение матката на жената се разрязва през корема, за да се извади бебето. Можете ли да си представите колко голям трябва да е разрезът, за да може бебето да премине?

Възстановяването след такова раждане отнема няколко месеца. И в началото младите майки изпитват невероятна болка при ходене. Ето защо такива жени заслужават възхищение!

4. Тези жени са прекрасни!

По тялото на тези жени остава огромен белег до края на живота им като спомен за това, което е трябвало да преживеят в името на любимото си бебе. Но това е белег, от който никога не трябва да се срамувате. Все пак майките са най-красивите жени на света!

Да си майка е огромно предизвикателство и също толкова голямо щастие!

Advertisement