Жена ми е супергерой. Разбра, че бебето ни ще се роди без мозък и взе невероятно решение

Жена ми е супергерой. Разбра, че бебето ни ще се роди без мозък и взе невероятно решение
Източник: Royce Young

Днес искаме да ви разкажем една много трогателна история на една семейна двойка. Мъжът и жената научили, че детето им няма да се роди здраво. Лекарите поставили тежката диагноза, че мозъкът на бебето им не се развива в утробата.

Съпрузите били изправени пред труден избор. Тогава жената взела решение, което накарало съпруга й да й се възхити. Той споделил историята им в социалните мрежи. 

През февруари мъжът публикувал трогателна семейна снимка във фейсбук. На снимката се вижда как съпругата му спи спокойно на дивана, докато е бременна с второто им дете. Двегодишният им син щял да има сестричка. Всички чакали новия член на семейството. Но не се случило така, както си мечтаели.

На 19 седмица от бременността съпругата, както обикновено, отишла на рутинен преглед и ултразвук. След прегледа лекарите съобщават тъжната новина – оказва се, че бебето няма мозък. И най-доброто решение в тази ситуация е да се отърват от детето, като прекратят бременността в късен етап.

Тогава Кери Йънг, нашата героиня, взела решение, което накарало съпруга й Ройс да се възхити на нейната самоотверженост.

В момента, в който лекарят й съобщил ужасната новина, Кери мълчала и напълно се потопила в мислите си. След няколко минути тя вдигнала глава и попитала лекарите:

— Ако износя бебето 9 месеца, след това можем ли да дарим органите на нашето бебе?

„В този момент стоях с разбито сърце, всичко беше объркано в главата ми. И когато чух какво каза Кери, в началото не разбрах напълно смисъла на думите й. А когато всичко ми просветна, имах смесени чувства.

Но в същото време видях всичко отвън. Сякаш наблюдавах живота си като зрител и видях как един супергерой показва своите суперсили.

Видях как жена ми, след като чу новината, че детето й неизбежно ще умре, успя да помисли за някой друг. И това само след няколко минути. В най-лошия момент от живота си Кери си мислеше как може да помогне на непознати“, тези думи написал Ройс под снимка на жена си във фейсбук.

Те били женени от 15 години и преживели много моменти заедно, в които Ройс се убедил повече от веднъж, че е избрал невероятна жена за своя съпруга, много мила и умееща да съчувства. Но в този момент той научи. за друга страна на жена си.

„Винаги съм знаел, че е невероятна. Но този момент все още беше различен. Разбрах, че не просто съм женен за най-добрия си приятел, за жената, която обичах. В този момент видях, че съм женен за специален човек, а такива не са толкова много на света“, отбелязва Ройс.

По думите на втората бременност на Кери е била много трудна от самото начало. Първоначално тя страдала от ужасна токсикоза. По-късно имала киселини, постоянен дискомфорт и ужасна умора. Ноникога не се оплакала, защото светлината в края на тунела било малкото момиченце, което щяло да се роди. Те дори вече измислили име на дъщеря си – Ева.

Но после, когато научили, че на Ева не е предопределено да се роди, те можели само да бъдат смели и силни.

„Всеки път, когато синът ни трябва да вземе лекарство или си нарани коляното, Кери винаги първо пита: „Силен ли си? Смело момче ли си?“ И той кима и винаги казва, че да, той е силен и смел. А сега, като гледам жена си, дори няма нужда да питам. И така виждам, че наистина е смела. И е просот невероятна“, завършва Ройс.

Откровената публикация на Ройс събрала хиляди реакции в интернет. Човекът никога не е предполагал, че публикацията му ще предизвика такъв резонанс. Но не съжалява, че е решил да сподели преживяванията си.

Той дори се радва, че е успял да привлече вниманието към такава тема като трудния избор. В крайна сметка всеки може да попадне в такава ситуация. И той, и Кери направили своя избор – детето им се родило, за да спаси живота на някой друг.

Трудна, но все пак много благородна постъпка, която заслужава само уважение.

Advertisement