Защо щъркелите градят гнезда близо до дома ви? Стопаните е добре да знаят

Защо щъркелите градят гнезда близо до дома ви? Стопаните е добре да знаят
Изображение от ???? Mabel Amber, who will one day from Pixabay

Щъркелите са смятани за свещени птици от древни времена. Те защитавали хората от негативни влияния и ги дарявали с благополучие. Смятало се, че щъркелите строят гнезда близо до домовете на тези хора, които се нуждаят от амулети.

А да убиеш щъркел означава да обречеш себе си и близките си на сто години страдание.

Какви важни поверия трябва да знаете за щъркелите – прочетете материала по-долу.

Щъркелът се заселил на покрива на дома 

Тези птици често избират място за гнездене близо до човешкото жилище и дори учените не могат да обяснят защо. Дори и днес щъркелови гнезда могат да се видят по покривите на къщите или по сградите наблизо.

Ако щъркел ще свие гнездо над дома ви или наблизо, не го плашете, защото това ви обещава много щастие.

Ако щъркели са свили гнездо на покрива, очакват ви приятни житейски моменти и семейно щастие.

Ако щъркел живее на покрива на къщата ви, но там няма гнездо, тогава през годината ще се случат важни и приятни моменти в живота.

Щъркелите са в състояние да защитят къщата от зли духове и мълнии.

Ако сте сънували щъркел на покрива на къщата си, очаквайте приятни и щастливи новини.

Ако щъркел често прелита над къщата и двора ви, очаквайте радост и успех.

Щъркелите предупреждават за неприятности

Има и някои не толкова хубави поверия, които също са свързани с тази птица. Те могат да предупредят за негативни събития в живота.

Ако щъркел е живял в гнездо на покрива на къщата ви, но внезапно го е напуснал и е наблизо, трябва да сте предпазливи. В къщата могат да се случат някои тъжни събития, които не касаят птицата.

Ако птица напусне гнездото си и отлети напълно и не се върне, има риск нещо лошо да се случи с дома. Смята се същото и ако щъркелът е преместил гнездото си в друга къща наблизо.

Щъркел в полет

Щъркел по пътя носи същата добра вест като щъркел на покрива на къща. Ако срещнете птица по пътя си, тогава не се колебайте да продължите с това, което сте планирали – всичко ще ви се получи.

Ако внезапно видите щъркел да лети над главата ви означава, че ще срещнете човек, когото не сте виждали от дълго време. Това може да е стар приятел или далечни роднини. Срещата ще е приятна.

Ако щъркелите прелитат над дома ви на ято или двойка, значи очаквайте гости, които ще донесат добри новини и добро настроение.

Ако щъркел лети високо в небето в посоката, в която отивате, ще имате късмет.

Ако намерите щъркелово перо, струва си да го запазите – то може да се превърне в талисман и да насочи енергията на дома в положителна посока.

Щъркелите и семейното щастие

Ако неомъжена жена види щъркел, до една година ще се омъжи и ще бъде много щастлива.

Ако щъркел постоянно лети до същата къща, където живее семейна двойка, в близко бъдеще там може да се появи дете. Именно от това поверие идва и митът, че щъркелът носи бебета.

Ако щъркелите кръжат дълго над гнездото си, ще духа силен вятър.

Ако щъркел дълго време стои на едно място и не мърда, очаквайте силен дъжд. Колкото по-близо до водата се установяват щъркелите, толкова по-голям е шансът да има продължителни дъждове.

Advertisement