Молитва към Св. Йоан Милостиви за благополучие

Молитва-към-Св.-Йоан-Милостиви-за-благополучие.-Помага-в-трудни-моменти

Хората, които искрено са помолили свети Йоан за някаква благословия, винаги я получават. Има много свидетелства за това. Йоан избавя не само от бедност и нищета – той дарява много семейства с раждането на деца, лекува от болести и помогна в трудни моменти от живота.

Някои твърдят, че докосвайки се до мощите на светеца, те завинаги са загубили желанието за нечестни печалби и лесни пари и въпреки това никога не са си тръгвали без стотинка в джоба си. Молитвата към св. Йоан Милостиви може да направи истински чудеса.

„О, Божий угодник, Христов светец, избран от Господа, Йоане! Чуй ни, твоите деца, смирено покланящи се в нозете ти, изпрати ни милостта на твоето застъпничество пред нашия Бог. Със сълзи те молим, пролей милостта си върху нас грешните. Беззаконията наши, незнаещи граници,тежат ни от скръб и болести,отвръщат сърцата ни от Господа,теглят ни към самата преизподня.

Това е най-често срещаната и силна молитва към Йоан Милостиви. 

Ти си нашият милостив застъпник, нямащ никакъв грях зад гърба си. Молим за твоята милост всесилна. Възнеси нашите молитви към Господа. Нека Господ бъде милостив към греховете наши, нека ни изпрати здраве, изцеление от всички скърби, да даде сила на нашите души и тела и избавление от всички скърби.

Изпрати всички благословии на цялата ни страна, спасение от враговете, които мислят за зло. Нека, чрез Твоята велика милост целият ни живот бъде обграден с мир. Помоли Господа за дара на търпението и смирение за благодат. Милостиви светителю, не ни лишавай от твоята небесна помощ, с твоето застъпничество въведе нас, недостойните, в Царството Христово. Славим и пеем за всички щедрости на нашия Господ, Отца и Сина и Светия Дух и завинаги. Амин.“

Advertisement