Заради наследството младеж решил да убие семейството си. Ето как завършило всичко:

Заради наследството младеж решил да убие семейството си. Ето как завършило всичко:
Алън Хръби. Източник: STEPHENS COUNTY JAIL

Алън носел часовници Rolex, обувки Louis Vuitton и летял само в първа класа. Той често тагвал към публикациите си в социалните мрежи думите „богат“, „скъп“ и „изключителен“ и много обичал да се подиграва на бедните.

Тийнейджърът дълго време живеел извън възможностите си и се радвал на факта, че другите го смятат за богат, но когато родителите му спрели да му дават пари, той направил немислимото.

Семейството

През 2014 г. Алън Хруби бил 19-годишен първокурсник в Университета на Оклахома, където учел политически науки. Родителите му, Джон и Джой, притежавали седмичния вестник The Marlow Review и бяха добре известни в Дънкан.

Алън също имал 17-годишна сестра, Катрин, която учела последна година. Хруби били съвсем обикновено семейство. Те не можели да се нарекат приказно богати, но имали пари.

Що се отнася до Алън, според приятели той бил истински шопингхолик. Най-много се забавлявал да си купува неща, от които дори не се нуждаел. Родителите знаели за тази зависимост на сина си, но почти не го ограничавали в разходите. 

Съучениците на Хруби от университета в Оклахома си спомнят, че той винаги е смятал богатството на родителите си за свое. Студентът често се хвалел колко е богат и обичал да разказва на всички за какво харчи парите си.

Шопингхолик

Но през последните години страстта му към харченето и луксозния живот започнал да преминава границата. Алън се обличал в бутици, прекарвал уикендите в луксозни клубове и губел хиляди долари на игрални автомати. Изобщо – глезел се всякак. И всичко за сметка на родителите.

Когато Джон и Джой най-накрая проумели какво е станало със сина им, те намалили издръжката му на 2000 долара на месец. Това бил истински шок за Алън, който свикнал да харчи през пръсти.

За да реши своите „финансови проблеми“, Алън измамно открил кредитна карта на името на баба си и похарчил хиляди долари от нея: отишъл на почивка във Венеция, шопинг в Милано и дори посетил Рим.

Алчност за пари

Когато бабата разбрала за лудориите на внука си, тя не проявила снизхождение, а веднага се обърнала към полицията. В резултат на това Алън получил условна присъда. Което изобщо не го притеснило.

Както се оказало, студентът е способен не само на измама, но и на нещо много по-лошо. Останал без пари, Алън не измислил нищо по-добро от това да остане единственият Хруби в семейството и да получи всички пари…

През септември 2014 г. сестра му Катрин се прибрала разплакана и когато икономката на семейството Роуз-Мари Чавес я попитала какво се е случило, тя признала, че Алън ще убие нея и родителите й, защото не му дали пари за нова една кола. Жената си помислила, че тийнейджърът вероятно просто „изпуска парата“ и успокоила Катрин…

Планът

Тъй като нямал кредитни карти и не е получил нито цент от семейството си за месец, Алън започнал да краде неща от къщата и да ги носи в заложната къща. Той взел няколко хиляди по този начин, но след това отново задлъжня за 3000 долара.

През октомври Алън стигнал до извода, че е изчерпал всички възможности да стане богат. Той дори не е мислил да си намери работа и за да живее както преди, студентът предпочел да изпълни заплахата, отправена към Катрин месец по-рано.

Сутринта на 9 октомври 2014 г. Алън изключва камерите за наблюдение в къщата на родителите си, взема 9 мм пистолет от сейфа на баща си и чака членовете на семейството да се върнат…

Партито

Алън Хръби
Алън Хръби обичал охолния живот.

Хладнокръвно привеждайки плана си в действие, Алън взел всички пари от къщата, а след това се качил в джипа, който баща му бил дал, и заминал за Далас. Там той прекарал уикенда, забавлявайки се с приятели в луксозен апартамент в Ritz-Carlton.

По-късно приятелите на Алън казали, че младежът им изглеждал напълно спокоен и се държал така, сякаш нищо не се е случило. Този факт прави извършеното от него престъпление още по-цинично.

Икономката намерила телата на Джон, Джой и Катрин Хруби на 13 октомври, когато пристига на работа. Убийствата изплашили местните, като мнозина се чудели дали това е обир, който се е объркал, или е свързано с вестника на Джон и Джой. Никой дори не подозирал кой наистина стои зад престъплението.

Арестът

Алън бил арестуван на 15 октомври не за убийствата, а за нарушаване на пробацията: не му било позволено да пътува до Далас. Младежът бил отведен в местното полицейско управление, а след това се случило нещо странно…

Изведнъж Алън, без никаква причина, започнал да се оплаква, да плаче и да казва „Колко му е тежжко“. Когато го попитали какво има предвид, Алън признал за убийствата. Интересното е, че по това време той дори не е смятан за заподозрян.

Той бил обвинен в убийства от първа степен няколко седмици по-късно, когато Алън вече излежавал тригодишна присъда за нарушаване на пробацията, която получил по-рано.

„За всичко са виновни парите“

Малко след ареста си бившият студент написа писмо до The Oklahoman, заявявайки, че този ден „не се е чувствал като себе си“ и че „парите са виновни“. Хруби също пише, че заслужава смъртно наказание за своето „безумно престъпление“.

Бабата и дядото на Алън обаче не искали да седят и да гледат процеса, който обещавал да се проточи повече от една година. Те поискали от прокуратурата да не иска смъртна присъда за внука им.

На Алън било предложено споразумение за признаване на вина. За да избегне смъртното наказание, той трябвало: да се откаже от правото на обжалване, да даде подробности за престъпленията, да спре да се опитва да се свърже с баба си и дядо си и да не се опитва да печели пари от делата си (книги, филмови сценарии и т.н.).

През март 2016 г. Алън Хруби бил осъден на три доживотни присъди без право на замяна.

Advertisement