Веднъж в родилното нахлу бременна жена и спешно поиска цезарово сечение

Веднъж в родилното нахлу бременна жена и спешно поиска цезарово сечение
Източник: Pexels/MART PRODUCTION

Лекарите бяха изненадани, но дамата настояваше…

Вярвате ли в чудесата и силата на майчиното сърце? Напоследък смятам, че дори и бременни жените усещат бебето си и ще ви разкажа за един случай от моята практика.

Тогава ходех на практика в родилното и някъде около 23 часа пристигна една дама.

Красива, добре поддържана, в деветия месец от бременността. Тя започна да настоява за спешно цезарово сечение, въпреки че терминът й беше едва 17 дни по-късно. Естествено лекарят категорично отказа – няма основание, а и е рано.

Беше краят на смяната, всички бяха уморени. Никой не искаше да се занимава с поредната обезумяла бременна жена с препускащи хормони.

Аз обаче имах море от ентусиазъм и диво желание за работа. По време на разговора се оказа, че тя усеща, че нещо не е наред с бебето, но бебето мърда и се чува сърцебиене.

За да успокоят нещастната жена, която спешно се нуждаеше от цезарово сечение и ултразвук,  я изпратиха на преглед.

Всъщност прегледът не показал нищо необичайно,и вече се обадили на мъжа й да си вземе лудата жена. Човекът обаче бил в командировка. Но когато разбрал какво става, замълчал и казал кратко, че тръгва още с първия полет.

Марина, така се казваше жената, постигна целта си, тя беше изпратена на ултразвук и няколко минути по-късно специалистът по ултразвук каза на лекаря, че спешно трябва да подготви операционната зала.

Не ми дадоха много подробности, но след час и половина извадиха дете тройно оплетено с пъпна връв!!!

Както показал ултразвукът, бебето било оплетено в пъпната връв и колкото по-активно се движело, толкова по-силно било заплитането.

Ако бяхме изчакали до термина, нямаше да успеем да спасим бебето.

Ето че майчиното сърце усещам, когато детето има нужда от помощ. Момиченцето беше кръстено Ника в чест на победата и, доколкото знам, тази година ще е в първи клас.

Advertisement