В температурния ад: баща чупи стъклото на кола, за да измъкне бебето си (видео)

В температурния ад: баща чупи стъклото на кола, за да измъкне бебето си (видео)
Скрийншот:New York Post

Това е невероятeн  момент, в който отчаян баща разбива предното стъкло на колата си, за да спаси бебето си от опасно гореща кола, докато „топлинен купол“ e обхванал над 300 милиона американци.

Тъжното видео показва как мъжът многократно се опитва да счупи прозореца  чукче, за да спаси бебето си от колата на паркинг в Харлинген, Тексас.

Сред близо 40-градусовата жега, притеснени минувачи наблюдават случващото се преди да пристигне втори мъж с по-голям лост за гуми.

В крайна сметка двамата правят достатъчно голям отвор, за да може да бъде извадено детето.

Полицията в Харлинген каза, че родителите на бебето случайно са забравили ключовете за колата в автомобила с бебето, когато жегата започнала да се засилва около 10.30 сутринта.

В крайна сметка бащата улавя бебето в ръцете си и мъчителният инцидент приключва.

Сержант Лари Мур от полицейското управление в Харлинген казва, че служителите са били извикани, след като бебето е било спасено. Спешна помощ също пристигнала на място и прегледала бебето.

Въпреки че било изнервено, бебето било добре и не се очакват обвинения в резултат на инцидента.

Не е ясно колко дълго бебето е било заключено в колата, но Националната администрация за безопасност на движението по пътищата предупреждава, че са необходими само десет минути, за да може колата да повиши температурата си с 20 градуса.

У нас също има поредица от екстремно горещи дни, така че стойте на прохладно място, не се излагайте на слънце и пийте минерална вода.

Advertisement