Тя видяла как малтретират майка й, но се калила от трудностите и станала голяма актриса

Тя видяла как гонят майка й от вкъщи, но се калила от трудностите и станала голяма актриса

Жената на снимката, която изглежда почти неузнаваема, е извървяла път, постлан с трудности, постоянство, но накрая завършил с успех. Зад бляскавата външност на тази земна звезда се крие трогателна история за премеждия и решителност.

Кралицата на холивудския блясък Хали Бери има житейска история, която е достойна за филмиране. Тя е първата афроамериканска актриса, спечелила „Оскар“ за главна роля. 

Момичето на тази снимка, която по нищо не прилича на блестящия образ, който показва днес, е имала трудно детство преди да стане известна във филмовата индустрия.

Нейната история показва огромна отдаденост към професията и непоклатима решителност пред лицето на трудностите.

Трудното детство

Хали Мари Бери е родена на 14 август 1966 г. в Кливланд. Нейните родители кръстили дъщеря си на местен магазин за търговия на дребно, Halle’s Department Store.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Halle Berry (@halleberry)

Майката на Холи, Джудит, работла като медицинска сестра, а баща й, Джером, започнал кариерата си в психиатрична клиника и след това се преквалифицирал като шофьор на автобус.

Актрисата е родена в общество, изпълнено с расови конфликти и вътрешни сътресения, което прави ранните й години трудни и несигурни.

От малка тя носи своите емоционални рани заради това, че е виждала с очите си как майка й страда в насилствена връзка. И тези рани и трудности са оформили нейната смелост и постоянство.

Родителите на Бери се развели след труден период, в който бащай биел майка й, често пред очите на Холи и по-голямата й сестра Хайди. Семейството няма вест от него, откакто си тръгнал и не знаят какво се е случило с него.

В гимназията тя става активен участник в училищния живот, като е ръководител на мажоретния състав, съосновател на училищния вестник и е избрана за президент на класа.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Halle Berry (@halleberry)

Пътят на Бери към успеха се характеризирал със силна мотивация и безмилостно постоянство.

В началото на 80-те Бери участва в конкурси за красота. През 1985 г.  печели конкурса Miss Teen All-American. Година по-късно става  „Мис Охайо“, което й отваря пътя да се бори за титлата на най-красивото момиче в САЩ. Хали заема второ място и отива на Мис Свят, където става първият чернокож представител на Съединените щати в историята на конкурса. Тя стигна до финала и стана 5-та подгласничка.

През 1989 г. Холи се премества в Ню Йорк,за да се реализира в модата. Но първите опити се провалят и тя остава без пари. Дори прекарва нощта в приют за бездомни. Когато най-накрая си намираа работа, е диагностицирана с диабет.

Пробивът в киното

Холи не унива заради здравословното си състояние и пробива в киното. Участието й в телевизионния сериал „Живи кукли“ през 1989 г. й помага да реши финансови проблеми и да повиши самочувствието си. След това Спайк Лий я хвърля в „Треска в джунглата“ през 1991 г., а в същата година тя участва с Брус Уилис в „Последният бойскаут“.

Върхър е „Оскар“-ът през 2002 г. за главна женска роля за „Балът на чудовищата“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Halle Berry (@halleberry)

Оттам нататък следва славен път само нагоре.

Със своя успех Хали Бери превърна в лъч на надеждата за жертвите на домашно насилие, превръщайки страданието им в цел и използвайки гласа си, за да настоява за промени.

В личния си живот звездата е имала много трудности и разочарования, въпреки впечатляващите си успехи в кариерата.

Нейната решителност била подложена на изпитание от спорове за попечителство, парични проблеми и бурни връзки, но с всеки неуспех тя ставала по-силна и по-устойчива…

Нейната смелост и упоритост са вдъхновение за много други, изправени пред подобни предизвикателства, показвайки, че всеки може да преодолее всичко със смелост и постоянство.

Историята на Бери напомня, че истинският успех зависи не само от похвалите и постиженията, но и от устойчивостта на човешкия дух.

Advertisement