Жена се затрудни на въпрос за 500 лв в „Стани богат“, зрителите се ядосаха

Жена се затрудни на въпрос за 500 лв в
Скрийншот: БТВ, "Стани богат"

Заветната цел от 100 000 лева все още не е паднала в „Стани богат“, откакто играта се завърна в ефира на БТВ.

Ако съдим по участниците, които напират да седнат на стола на богатството, то едва ли и ще се случи скоро. Не само защото въпросите са си доста трудни (по наши наблюдения са по-трудни, отколкото в другите държави), но и защото малко играчи могат да блеснат с наистина богата ерудиция, която да ги отведе до заветния 15 въпрос.

В поредно предаване от новия сезон на „Стани богат“ се стигна до любопитен момент – участничката се запъна на въпрос за 500 лв и след известно колебание реши да ползва жокер „Обаждане на приятел“.

А въпросът не може да се каже, че беше много труден, поне за поколенията, израснали с приключенските книги на Карл Май:

„Кой герой е на Карл Май?“, като опциите бяха Поразяващата ръка, Железният юмрук, Стоманеният ритник и Отровният дъх. 

Още щом видя въпроса, жената каза, че не знае въпроса и уточни, че не знае кой е Карл Май. „Не съм го чувала даже“, заяви тя пред леко учудения Ники Кънчев.

Първоначално участничката се насочи към Железният юмрук, но все пак реши да използва жокер „Обади се на приятел“. Жокерът й посочи, че верният отговор е „Поразяващата ръка“.

„Отдавна не бяхме взимали жокер на въпрос за 500 лева, но това е „Стани богат“ – всичко се случва“, каза водещият Ники Кънчев.

„Щях да кажа, че следват по-тежките въпроси, но за тебе всички въпроси са тежки“, пошегува се малко по-късно с нея той.

Зрителите пък се ядосаха на неуверената участничка и изразиха възмущението си с коментари във фейсбук страницата на шоуто.

„Кажи „Железният юмрук“ и довиждане“, „Защо ни губите времето с такива?“, „Подбирайте си по-добре участниците“, са част от недоволните коментари.

Все пак впоследствие дамата стабилизира представянето си и с умело използване на жокерите успя да си тръгне със сумата от 1500 лв.

Advertisement