Практични, верни и невероятно умни. 8 факта за зодия Дева

Практични, верни и невероятно умни. 8 факта за зодия Дева

1. Девите са надеждни, практични и верни. В гръцката митология Астрея (богинята, превърнала се в съзвездието Дева) е последната от боговете, която изоставя Земята, тъй като останалите бягат към планината Олимп. По тази причина богинята Дева е свързана със Земята.

2. Девите са премерени и интелигентни и имат невероятна памет. Те са известни с любовта си към разсъжденията и математиката, както и към изкуствата. Те също така обръщат голямо внимание на детайлите.

3. Девата е известна със скромността си. Тази нейна черта може да приеме редица форми, включително да бъде срамежлива и премерена. Девите не държат да бъдат в центъра на вниманието.

4. Девите също са анализатори. Те не са импулсивни, но подхождат към всеки проблем с премерен подход, като предпочитат да вземат предвид всички подробности и факти, преди да стигнат до становище или преценка.

За другите зодии, които не държат толкова на обосновката, Девата, която отказва да се съгласи с тълпата, може да изглежда инатлива и разочароваща, но обикновено Девата е тази, която в крайна сметка е била права, след като станат известни всички факти.

5. Меркурий е управляващата планета на зодия Дева и в резултат на това Девите са висококвалифицирани в четенето, писането и другите форми на комуникация.

6. Символично Девата е представена от „звездната девственица“, известна сред гърците като Астрея. Астрея е била дъщеря на двамата титани, Астрей и Еос.

7. Дева буквално означава „девствена“ на латински. Смята се, че е целомъдрена и плодородна и макар че това изглежда като препратка към девствеността и раждането, то това е твърде плитка интерпретация.

Плодовитостта означава много повече от раждането на дете. Това означава плодовитост във всички сфери. Това означава усърдна работа и поемане на отговорност при изпълнение на задача.

8. Смята се, че съзвездието Дева се е появило в оригиналния си вид в древен Вавилон, където съзвездието е било известно просто като „браздата“ и е било свързано както с реколтата, така и с плодородието като цяло. Също така се свързва с женската сексуалност, т.е. браздата на жената, т.е. женската цепка. Кой да подозира, че земеделието може да е толкова сексуално?

Advertisement