8 пози на сън, които разкриват какъв човек си

8-пози-на-сън,-които-разкриват-какъв-човек-си

Какво разкрива позицията ви на сън за вас? Ново изследване разкрива какво значение има позицията ви на сън с вашата личност. От ембрион до морска звезда, разберете сами…

Позите, в които спим, не се ограничават просто го лежане по гръб, по корем и отстрани. Някои хора спят най-добре отстрани, докато други обичат да се разтягат из цялото легло.

Изследване, проведено от британския производител на кърпи, Кристи Ингланд, се задълбочило в някои от най-популярните пози за спане и какво означават всички те. Начинът, по който спим през нощта, може да разкрие много за нашите личностни черти, така че разгледайте различните позиции по-долу.

B. Лилиум

Позата лилиум е подобна на тази, на която гледате залеза на верандата: ръцете са  зад главата ви или сте ги оставили да си почиват на корема, докато лежите по гръб. Често това е популярна позиция сред хората, които правят бързи дрямки.

Що се отнася до личността? Този тип спящи са позитивни и обичащи да помагат хора. Имат лесна, позитивна нагласа към света, подобно на хората, които спят странично.  Те ще направят всичко, за да помогнат на приятелите и семейството си, и са изключително лоялни към онези, които са им скъпи.

C. Морска звезда

При позата за сън морска звезда човек се е разпрострял през леглото, подобно на самото морско създание. Всъщност нямате определена позиция, но обикновено сте по гръб, изпънали широко ръцете и краката си.

Спящите по този начин нямат търпение да помогнат на приятелите си. Те са дружелюбни и позитивни, но не искат да бъдат в центъра на вниманието. Те са безгрижни и са склонни да вървят по течението. „Това са страхотни хора, които са винаги наблизо, хора, които са харесвани от другите и са естествени лидери “, обяснява Хелена, една от авторките на изследването.

D. Прегърнали възглавницата

Заспивате ли с ръце, увити около възглавницата? Ако е така, тогава обичате да се чувствате уютно. Освен че се грижите много личните си взаимоотношения, вие сте по-семейно ориентирани от другите.

Хелена добавя: „Личните връзки в живота им често са най-важните неща за тях. Те са много лоялни към своите близки, приятели и семейство“.

Е. Поза ембрион

Позата ембрион е известна още като позата на бебето и проучванията показват, че това е най-често срещаната поза за сън. Предишно изследване, проведено от On Health, установило, че средно 41% от хората спят в тази позиция. При неяспите настрани, с подвити крака отдолу – точно като бебе в утробата.

„Тази позиция има няколко различни черти“, казва Хелена. „Харесва им чувството за безопасност, което позицията предлага, докато спят“. Като цяло това са по-чувствителни хора. Макар и по-чувствителни, те често могат да проявят по-строго поведение. Обичащите тази поза могат да са срамежливи, но и се отличават повече в сравнение с другите хора.

F. По корем

Спящите в стомаха са смели личности и често са по-общителни от другите, но отвътре не са толкова уверени.

Спящите по корем не приемат добре критиките и проблемите не се отдръпват толкова лесно, колкото при другите. Те не се справят добре със стресови ситуации, тъй като обикновено са раними.

G. Прегръщащите

Подобно на ембриона, гушкащият спи, прегърнал възглавницата. Ако това сте вие, тогава ще намерите спокойствие и релаксация в здравото държане на възглавницата.

– Това е признак на любяща гушкане. Тези хора обичат да се чувстват в безопасност, уютно и защитено, но могат да бъдат и силни “, казва Хелена. Тези хора ценят силните и дълготрайни приятелства, близки са със семейството си и се грижат за партньорите си. Тази позиция е свързана и с разсеяност. Те обичат да мечтаят, да мислят за нови възможности и са добри в решаването на проблеми.

H. С изпънати крайници

При тази поза на съня спите с изпънати ръце и крака.

Обичащите да спят така са по-лековерни хора и им трябва време,з а да пдоредят мислите си. Но веднъж направят ли го, не можете да промените начина им на мислене. Те могат да бъдат и по-цинични от останалите.

Advertisement
Фейсбук коментари