Отвлечено 20-годишно момиче се спасило от насилниците, спомняйки си съвет на майка си

Джордан Динсмор
Източник: Facebook /Jordan Dinsmore

Всички жени се опитват да избягват излизането късно вечер. Но понякога са принудени да го направят.

Един ден в живота на 20-годишната Джордан Динсмор настъпил неочакван обрат. Прибирайки се от работа, тя видяла трима непознати мъже да  чакат пред апартамента й.

Очевидно имали лоши намерения.

Тримата мъже са откраднали дебитните карти и ценностите на Джордан, преди да я вкарат насила в колата й – под дулото на пистолет.

Тя била принудена да шофира, тъй като никой от мъжете не знаел как да кара кола на ръчна скорост. След това й казали, че ще бъде принудена да прави секс с поне един от тях.

Ситуацията била ужасяваща, но Джордан знаела, че трябва да мисли и да действа бързо, затова си помислила: „Какво би направила майка ми на мое място?“

В интервю за ABC News 4 Джордан признава, че животът й можел да завърши трагедия, ако не си спомнила какво я е научила майка й, когато успяла да избегне сексуално насилие в колежа.

Джордан чула гласа на майка си в главата си: „Не им позволявай да остават с теб насаме“.

„Майка ми винаги ми е казвала: „Не допускай да останеш насаме с престъпника, защото в такъв случай няма да можеш да си помогнеш. Няма да можеш да накараш минувачите да те видят или чуят, което означава, че те няма да ти помогнат да излезеш от капана.

Намирайки се в кола с престъпници, Джордан имала две възможности: или да бъде изнасилена и евентуално убита, или да изскочи от колата, докато се движи.

Изборът бил очевиден

Вземайки предвид съвета на майка си, Джордан взела окончателното решение: отворила вратата и изскочила от колата.

Шофьор на преминаваща кола оказал помощ на падналата Джордан. Състоянието й било добро.

Единственото, за което тя съжалява днес, е, че не е видяла реакцията на престъпниците, когато е изскочила от колата.

„Те бяха в движеща се кола, без шофьор, и едно 20-годишно момиче просто ги надхитри“, казва тя. „Иска ми се да можех да видя лицата им в онзи момент, когато започнаха да ме смятат за своя жертва, каквато никога не станах.“

Двама от мъжете по-късно били арестувани.

Браво на майката на момичето за ценния съвет, който й дала. 

Advertisement