На 4 години тя покори света с чара си. Как изглежда днес най-красивото момиче на Нигерия:

момиче Нигерия

Мофе Бамуива е обикновен сватбен фотограф, който живее в нигерийския пристанищен град Лагос и с право смята това момиченце за свое откритие.

Снимката на 4-годишната Джар събра 70 000 харесвания за седмица и това беше само началото на популярността й. Момичето беше наречено „ангел“, „кукла“, „ прекрасна красавица“. „Боже, тя е твърде добра за този свят!“ — написа един от ентусиазираните потребители.

Вдъхновена от реакцията в интернет, майката на момичето създава собствен блог в Инстаграм, който започва с 6000 абонати и една единствена снимка. След това се появила нова поредица от снимки на същия фотограф. И слвата на прелестното момиче растяла!

Красивата Джар има две по-големи сестри, Джоба и Джамилоджу, които също се появяват в публикациите. Имената им дали името на страницата и канала в Youtube – the_j3_sisters.

Скоро Yahoo Lifestyle пък наградило момичето с титлата „най-красивото дете в света“. Сред важните събития в живота на момичето е участието в Лондонската седмица на модата и пътуване до голямо благотворително събитие в Гана.

Фотографът Мофе разказва, че никой не е учил Джар на основите на моделството, но тя е надарена с естествено артистично изкуство и е развита отвъд годините си.

Той избрал специфичен стил на фотография, за да подчертае отличителния външен вид на Джар. Момичето било помолено да си представи, че вече е възрастна, а резултатът бил поредица от много изразителни снимки.

Фотографът също така отбелязва, че по време на някои фотосесии се използва грим и затова моделите изглеждат по-големи за възрастта си.

Днес Джар е на 9 години и продължава да снима. Има много студийни снимки и видеоклипове онлайн, които продължават да радват последователите. В блога можете да видите и ежедневни снимки на момичето.

Мама се опитва да я предпази от „звездна болест“ и следи стриктно как се представя момичето в училище. Джар е много активно дете, а в едно интервю разкрива, че един ден иска да се занимава с наука.

Advertisement