Човека-сова, който си въртял главата на 180 градуса (видео)

Човека-сова, който си въртял главата на 180 градуса (видео)

На снимката е Мартин Лаурело, по прякор „човека-сова“. Мартин имал рядка аномалия. Можел да завърти главата си на 180°.

Мартин има изкривяване на гръбнака. И в началото можел да завърти главата си не като обикновените хора на 90 °, а веднага на 120 °. Но тойл започна да тренира, за да превърне недостатъка в своя ярка черта.

Самият Мартин казва, че в детството си умишлено е извил главата си и е изместил няколко прешлена. Той бавно въртял главата си все повече и повече и след три години се научил да я върти напълно.

Мартин е роден в Германия през 1886 г. От детството си имал тази странна черта – да върти главата си в обратната посока. Но той не можел да ходи и да държи главата си така дълго време, защото имал проблеми с дишането.

Било невъзможно да се подмине такава възможност. Първо Мартин отишъл да работи във фрийк шоу, а след това се преместил в цирка. На 21 години отива да живее в САЩ. Мартин никога не е харесвал Америка, но е вярвал, че възможността да получи световно признание е само там.

Когато Мартин обръщал главата си, можел да пие и да пуши. На това той изградил много от своите номера.

Извън цирка Мартин обичал да се шегува, но понякога това му струвало скъпо. Веднъж той обърнал главата си и намигнал на полицаите зад него. И го арестували, защото полицията не обича шеги.

Вижте видео с уникалния „човек-сова“. В това видео Мартин се изявява с един друг особняк – „Bendyman“ („извиващия се човек“).

Advertisement