На 11 години тя изчезнала безследно, а след 20 години родителите й получили бележка

На 11 години тя изчезнала безследно, а след 20 години родителите й получили бележка
Източник: Kimber Biggs/Special for The Republic

Бил вторият ден от новата 1999 година. Момичето се разхождало в двора на къщата си, останало само за 90 секунди и изчезнало завинаги. Разказваме ви историята на изчезването на Микел Биггс.

Искала да си купи сладолед 

Семейство Бигс живеело в малкото градче Миса в американския щат Аризона.Имали две момичета: 11-годишната Микел и 7-годишната Кимбър. Всичколо се случи на 2 януари 1999 г., новогодишните празници били в разгара си. Сестрите играели в двора на къщата си, парцелът бил ограден.

Микел взела колелото си, когато момичетата чули микробуса за сладолед да спира. Кимбър изтичала в къщата за минута и половина, за да си вземе яке, а когато излязла, по-голямата й сестра я нямало.

Портата била отворена, колелото лежало на моравата отпред, а малко по-нататък били разпръснати дребните пари, които момичетата щели да похарчат за сладолед.

Кимбър веднага изтичала при майка си и й разказала всичко, но жената решила, че това е част от детската им игра, така че не разбрала веднага сериозността на ситуацията.

Първи заподозрян бил бащата 

По-късно майката все пак отишла при съседите, за да разбере дали са виждали голямата им дъщеря. Всички повтаряли едно и също нещо – Микел карала колело близо до къщата. В тези 90 секунди, през които момичето е отвлечено, никой не забелязва нищо подозрително.

Тогава майката се обадила в полицията и започнало разследване.

Криминалистите започнали издирването още същия ден. Момичето било издирвано с хеликоптер, полицията прегледала всички автомобили, които излизали и влизали в града, издирвателни екипи проверявали кладенци, изоставени къщи, а семейството разлепило листовки с лика на момичето.

Един от основните заподозрени бил бащата на Микел. При първия разпит той излъгал детективите.

Мъжът каза, че е бил на работа в деня на отвличането, но от фирмата отрекли това. Тогава бащата на семейството признал, че е бил в апартамента на негов приятел, където се срещнал с друга жена. И излъгал, защото не искал жена му да разбере за изневярата.

Друг заподозрян станал съседът Дий Блалок. Той бил осъждан три пъти, като към момента на издирването на момичето срещу него имало подадена друга жалба. Жена се обадила в полицията и съобщила, че е бита.

Когато детективите пристигнали, тя заявила, че Дий Блалок е замесен в изчезването на Микел, след което изпаднала в кома и починала. Заради това подробностите не успели да бъдат изяснени.

Срещу мъжа не били намерени улики и той отрекъл да е замесен. Единственото нещо е, че полицията не успяла да получи заповед за обиск на микробуса му, така че родителите на Микел все пак го подозирали.

Оставената бележка 20 години по-късно

Минали дни, месеци, години, а в случая с изчезнала Микел Бигс нямало сериозни промени. Само майтапчиите и онези, които искали да привлекат вниманието, се обаждали в полицията.

Затова през 2004 г. семейството организирало официална церемония за сбогуване с дъщеря си, обявявайки я за мъртва.

През 2018 г. се появила нова следа – еднодоларова банкнота със странен надпис:

„Казвам се Микел Бигс, бях отвлечена в Меса. Жива съм“.

банкнота от един долар
Въпросната банкнота от един долар с надписа, твърдящ, че Микел е жива.

Полицейският следовател Нина Адам Стрейбел казала, че името на Микел е изписано неправилно и подозира, че това може да е просто поредната шега. Освен това почеркът не прилича на този, с който е пишело момичето. Сякаш възрастен се е опитвал да имитира стила на писане на дете.

„За секунда имаше малка надежда, а след това дойде реалността. Не можем да променим нищо.“

Бащата и майката на Микел се развели и се преместили в различни държави, а по-малката сестра вече се е омъжила и отглежда сина си. Момчето знае историята на леля си и я нарича свой ангел-пазител. И до днес семейството все още очаква новини за изчезналата Микел.

Advertisement