Момиче на 15 г. сънувало сериен убиец, който й казал: „Жив съм и ми трябва помощта ти“

Лазаро Барбоса де Соуса
Гробът на серийния убиец неочаквано зейнал празен. Източник: Civil Police

На 2 март 2023 г. бразилската ученичка Ливия Алмейда сънува странен сън, в който й се явява починалият през 2021 г. сериен убиец Лазаро Соуза.

„Жив съм и имам нужда от помощта ти“, казал й мъжът.

Лазаро Барбоса де Соуса убива шестима души в цяла Бразилия в серия от убийства през 2021 г., преди полицията да го елиминира в кървава престрелка.

Но през март тази година – почти две години след като убиецът и изнасилвачът бил застрелян от полицията в къщата на бившата му тъща в Гояс, Централна Бразилия – гробът на де Соуса бил изровен. А тялото липсвало.

Сънят

След като кошмарът се повторил няколко пъти, 15-годишното момиче решило да действа. Без да казва на никого за плановете си, на 14 март 2023 г. Ливия отишла на гробището, взимайки лопата със себе си…

А на следващата сутрин гробарите открили яма и празен ковчег на мястото, където Лазаро почивал. По-късно ще стане ясно, че 21-годишен приятел е помагал на момичето в копаенето.

Още същия ден момичето е разпознато чрез камери за видеонаблюдение.

Когато я арестували на 15 март, по дрехите й все още имало мръсотия от гроба.

По време на разпита момичето казало, че Барбоса я е посещавал в сънищата й и е молел за помощ. Казал, че е жив и трябва да бъде изведен.

Според нея Соуса я е помолил да „изпълни ритуал за възкресение от мъртвите“ и дори е оставил подробни инструкции.

„Тя е била като в сън“, казва разследващият Рафаел Нерис. „През цялото време нейният [приятел] се опитвал да я предупреди, че не е правилно и че не трябва да ходят на мястото, но тя много настоявала.“

Не е известно как щял да завърши този ритуал, защото останките на Лазаро били върнати в гробището, а Ливия била изпратена на психиатър. Пишат, че сега момичето се чувства по-добре и повече не е сънувала Соуса.

Докато първоначалните доклади казвали, че черепът на де Соуса е бил откраднат, по-късно било установено, че самото тяло е непокътнато.

На момичето може да не бъде повдигнато обвинение, каза Нерис, а гробът вече е напълнен и възстановен.

Advertisement