Милионер раздал цялото си богатство, когато разбрал, че му остават шест месеца живот

Милионер раздал цялото си имущество, когато разбрал, че му остават шест месеца живот
Източник: Facebook/MATW Project

Мюсюлманин Али Банат е роден през 1982 г. в Австралия в много богато семейство, което му дава не само престижно образование, но и му осигурява начален капитал за организиране на собствен бизнес.

В живота му имало луксозни имения, скъпи коли, диамантени часовници, модерни дрехи и милиони долари в сметката.

Животът на Али обаче се променя, когато на 33 години му откриват рак в четвърти стадий.

„Аллах ми даде рак в тялото ми. Той искаше да се променя и да започна да помагам на хората“, казва младият милионер със сълзи на очи.

След като научил за диагнозата си, Али не губил време или пари за лечение или развлечения. Човекът решил да използва определеното време, за да помогне на хора в нужда.

Али бързо основал фонда Muslims Around the World и се отправил към Африка, за да промени живота на хората.

„Когато всичко е наред с нас, ние рядко мислим за другите и не знаем цената на времето. Ракът стана подарък за мен, възможност да започна нов живот. Отървах се от коли, часовници и дори дрехи. Раздадох абсолютно всичко. Исках да напусна света без материални неща с чиста душа“, разсъждавал Али.

Вселената дала на Али не шест месеца, както казаха лекарите, а цели 3 години и през това време той успял да посети повече от 100 региона на Африка!

Неговата фондация все още строи училища, болници и доставя храна на нуждаещите се.

„Поставете си цел, създайте проект, който ще ви накара да продължите напред. Правете добро и го разпространете по света. Не забравяйте, че оставяме живота с празни ръце и всичко, което оставяме след себе си на Земята, са нашите дела“, казва в последното с интервю Али .

На 29 май 2018 г. този благороден човек си отишъл от този свят.

Advertisement