Медицинска сестра осинови 14-годишна майка с новородени тризнаци

Медицинска сестра осинови 14-годишна майка с новородени тризнаци
Катрина Мълън и Шария Смол заедно с трите бебета. Източник: Facebook/Katrina Mullen

Медицинските сестри са ежедневни супергерои, които работят дълги часове, за да се грижат за своите пациенти. Но една медицинска сестра от Индиана на име Катрина Мълън направила много повече, за да помогне на своя пациентка в болницата си.

Тя се запознала с 14-годишно момиче, което било родило тризнаци, но изглежда нямало кой да я подкрепи. Срещата щяла да промени живота им завинаги.

Мълън работи като медицинска сестра в интензивнотпоотделение за новородени над 20 години. В кариерата си тя е виждала майки от всички сфери на живота. Тя истински се загрижила, когато в болницата срещнала Шария Смол – ученичка от 8 клас, която бдяла денонощно над своите новородени тризнаци в интензивното отделение.

Бебетата трябвало да прекарат пет месеца в болницата, тъй като се родили преждевременно. 

Тийнейджърката все още не се чувствала достатъчно комфортно, за да споделя подробности за личния си живот с медицинската сестра, затова Мълън се чудела защо Смол никога не получавала подкрепа от близките си или поне някой да й днесе обяд.

Постепенно сестрата и момичето започнали да си споделят и жената разкрила на Смол Смол, че когато била само на 16 години, родила син, който трябва да даде за осиновяване. „Нещо се промени, след като й казах, че съм била майка тийнейджър“, казва Мълън пред Today. „Тогава наистина започнахме да си имаме доверие.“

Загрижена за нейното благополучие след изписването й и тъй като все още нямала никаква информация за семейството на Смол, медицинската сестра дала на тийнейджърката телефонния си номер и й казал да се свърже, ако има нужда от помощ.

„Казах: „Ако имате нужда от нещо, просто ми се обади. Ако трябва да поговорим или имаш въпрос, аз съм тук“, спомня си Мълън.

Тийнейджърката приела предложението и се обаждала на към медицинската сестра, когато се чувствала съкрушена. Медицинската сестра казва, че ставала все по-загрижена за невръстната майка. „Не можех да разбера защо ми звъни толкова често.“

След като я посетила в почивния с ден, Мълън осъзнала, че бебетата живеят в тясна, некомфортна обстановка, а майка им дори няма подходящо легло.

Заради условията едно от бебетата трябвало да бъде докарано в болницата, което накарало отдела за социални услуги да се намеси.

„Служителката каза, че Шария и нейните бебета са били изведени от дома им“, казва Мълън. „И тогава тя казва:„ Шария каза, че би искала да дойде да живее с вас. Бихте ли искали?“

Мълън взела предвид ситуацията и се съгласила.

„Знаех, че ще бъде невъзможно да намеря приемен дом, който да приеме и четиримата“, споделя тя. „Никой нямаше да вземе майка тийнейджърка и нейните недоносени тризнаци… Просто продължавах да си мисля, „Трябва да направя това.“

Самата Мълън е самотна майка на пет деца, като три от децата все още живеели в дома й. Тя не била сертифициран приемен родител , но се задействала и взела всички класове, докато приятели и роднини дарявали креватчета, колички и дрехи.

През това време тийнейджърката Смол се върнала в гимназия, където завършила със среден успех. Днес е на 17 години и обикаля близките колежи, като  се надява да стане социален работник.

Живеейки под грижите на Мълън, тийнейджърката не само е успяла да станевсеотдайна майка, но и да работи върху собственото си благополучие.

„Тя просто ме изумява всеки ден“, казва медицинската сестра. „Когато е разочарована от бебетата, тя никога не повишава тон. Тя просто разцъфтява в една невероятна жена.“

Докато в началото Мълън поемала повечето грижи за бебетата, сега тийнейджърката е достатъчно уверен, за да поеме отговорността. „Ще ги гледам, ако тя иска да излезе с приятелите си и неща, които правят тийнейджърите. Но аз съм само нейната резерва.“

След като отглеждаше Смол и нейните тризнаци в продължение на 668 дни, тя официално осинови тийнейджъра през февруари. „Толкова съм горда, че съм майка на Шария“, споделя Мълън. „Лесно ли беше? Не! Тя преминава границите точно като всеки друг тийнейджър, но аз я обичам. Аз съм нейната майка и никога няма да си тръгна“. 

Advertisement