Много сладко! Камера уловила как мечка се къпе с играчка мече (видео)

Много сладко! Камера уловила как мечка се къпе с играчка мече (видео)

Миналата година това осиротяло мече на име Тамарак било спасено от зоната на опасен горски пожар в Северна Калифорния, като лапите му били изгорени в пламъците.

Той бил подложен на лечение заради нараняванията си в център за грижа за диви животни, когато, за изненада на спасителите си, успяло да избяга обратно в дивата природа.

За щастие, въпреки изпитанията от миналото си, Тамарак е все още жив и здрав – и дори има очарователно видео, което да го докаже.

След бягството на Тамарак миналото лято, еко ентусиастът Туги Силш, който се грижи за дивата природа, записал видео с мечето с камера, поставена в гората.

От видеото става ясно, че осиротялото мече се чувства отлично обратно в природата и буквалнопроцъфтява.

Кадрите показват как Тамарак се гмурка в голяма локва, да се изкъпе. Той обаче не е сам. В компанията на Тамарак е мече играчка, която той очевидно намерил и с която се сприятелил.

Ето видеото на сладката двойка:

Не е известно откъде е дошла играчката мечка, но очевидноТамарак много я цени. Виждайки ги заедно, Силш се усмихнал.

„Помислих си как това е почти перфектен пример за игривостта не само на младите черни мечки, но и на всички тях“, казва Силш пред The Dodo.

Тези оптимистични кадри са само последната щастлива глава в живота на една мечка, която е имала труден живот. Но с малко късмет най-доброто пред нея предстои.

„Сърцето ми е много щастливо, че наблюдавах напредъка му въпреки всички трудности, които за година се струпаха пред това осиротяло и лекуващо се детенце, което вече е на една годинка“, казва Силш. „Това показва колко упорити са дивите животни, когато става въпрос за оцеляване.“

Advertisement