Мъж загубил любимото си куче, но след 4 г се срещнали отново. Срещата им е трогателна (видео)

Мъж загубил любимото си куче, но след 4 г се срещнали отново. Срещата им е трогателна (видео)
Източник: Facebook.com/mike.plas.5

Истинските приятели са заедно завинаги.

Майк Плас от Онтарио, Канада, загубил кучето си. Майк и Джак, така се казвало кучето хъски, били много привързани един към друг. И въпреки че минало много време, младият мъж продължил да вярва, че някой ден ще се срещнат.

Това се случило преди 4 години. Майк и неговият четириног приятел се разхождали в града. Джак винаги бил до стопанина си, но този ден внезапно се втурнал към пътя.

Разтревожен, Майк хукнал след кучето, но го нямало никъде. Възможно било на някой от минувачите да му е харесало красивото хъски и да го е взел.

Майк претърсил всеки сантиметър от района. Той пуснал обява в социалните мрежи, разлепил листовки и проучи всеки начин, за който можел да се сети, за да намери любимото си кученце.

Мъжът не можел да се примири със загубата на рошавия си приятел, копнеел за него и му липсвал. Надеждата обаче умира последна. Дълбоко в себе си Майк все още се надявал на среща.

Минали 4 години…

Обаждането

Въпреки че годините минавали, той все още не губеше надежда. Улавял се, че често мисли за Джак и просто не можел да се отърси от чувството, че все още е някъде там.

Един ден Майк получил обаждане от приют. Обаждането от приюта, в който са настанени бездомни кучета, било като подарък от съдбата. Служителят съобщил, че според информацията от микрочипа при тях се намира кучето Джак.

Джак по някакъв начин се озовал на 8 мили от първоначалния си дом по време на 4-годишното си пътуване. Джак бил видян да се скита покрай пътя близо до местна клиника за животни, където бил доведен и сканиран за микрочип.

Персоналът на клиниката незабавно се обадил на Плас и били шокирани, когато той им казал колко време са били разделени.

Плас се втурнал към клиниката, където го чакало сладкото му момче, отброявайки минутите, докато може отново да прегърне своята най-добър приятел.

Виждайки снимката на Джак, която стопанинът представил, служителите довели кучето.

След като се вгледал в очите на своя отдавна изгубен приятел, било очевидно, че двамата имат връзка, която никакво време не може да разруши.

Кучето изтичало при баща си възможно най-бързо и започнало да плаче от вълнение. Джак задушавал баща си с целувки, сякаш наваксвал загубеното време.

Срещата им не оставила никого равнодушен. Радостта и на двамата приятели нямала граници. Когато Майк публикувал видеоклипа в социалните медии, той получил повече от 2 милиона гледания за кратко време.

„Върнах голяма част от живота си, от която никога не се излекувах.“ – казва Майк.

Сега Джак и Майк са отново щастливи. 

Освен че това е красива история за специалната връзка между човек и неговото кученце, това е пример за това колко е важно да поставите микрочип на вашите домашни любимци. Именно заради микрочипа на Джак те се събрали отново.

Ако все още не сте поставили микрочип на вашия космат приятел, определено е време да помислите!

Advertisement