Когато жена му умирала, той я попитал за кутията в килера. Отговорът й го поразил:

Когато жена му умирала, той я попитал за кутията в килера. Отговорът й го поразил:

Бедният мъж.

Те били женени повече от 60 години.

Те споделяли всичко, винаги си говорели за всичко. Те нямали абсолютно никакви тайни един от друг, с изключение на едно нещо: съпругата държала една кутия в килера и предупредила съпруга си никога да не я отваря.

Минали години и съпругът напълно забравил за тази кутия. Един ден съпругата се разболяла тежко и лекарят казал, че ситуацията е безнадеждна.

Преди жена му да си отиде, съпругът искал да говори с нея.

Той взел кутията и седнал на леглото до възлюбената си. Съпругът казал, че е време да му каже истината. Съпругата се съгласила и му позволила да отвори кутията.

Когато я отворил, видял две плетени кукли и пачка пари – около 95 000 лева. На мъжа му било много интересно да разбере откъде идва всичко това. 

– Когато се оженихме… – започнала съпругата – баба ми ми каза, че тайната на перфектния брак е никога да не се караш със съпруга си. Тя каза, че ако някога ти се ядосам, трябва да запазя спокойствие и мълчаливо да изплета една кукла.

Старецът бил толкова трогнат, че дори се разплакал от щастие. Само две кукли в живота. През живота си тя му е била ядосана само два пъти.

– Скъпа – попитал съпругът – а откъде са тези толкова много пари?

– О, това са парите, които спечелих от продажбата на кукли.

Advertisement